Gemeente Stadskanaal

Nog zes telefooncellen in gemeente Stadskanaal

4 april 2001

KPN Telecom heeft de gemeente geconfronteerd met het feit dat de exploitatie van openbare telefooncellen dermate verliesgevend is dat opheffing de enige mogelijkheid is. De telefooncellen worden veel te weinig gebruikt en zijn daarom onrendabel geworden. Belangrijkste oorzaak van het verminderde gebruik van de telefooncellen is de opkomst van de mobiele telefonie.

Doordat de KPN verplicht is om voor iedere 5000 inwoners één openbare telefooncel te handhaven, kunnen er in de gemeente Stadskanaal nog zes telefooncellen blijven staan. Het betreft de telefooncellen aan de Nederlandlaan, Europalaan, Navolaan en Dwarsspitting in Stadskanaal en die aan de Marktstraat in Musselkanaal en de Dorpsstraat in Onstwedde.

De enige mogelijkheid voor de gemeente om meer cellen te handhaven is het garant staan voor de exploitatieverliezen van f 6.000,00 per cel per jaar. Het college denkt met de voorgestelde spreiding van de zes resterende telefooncellen zoveel mogelijk inwoners te kunnen bedienen die van openbare telefooncellen afhankelijk zijn.