Gemeente Capelle a/d IJssel

Inzameling takken en snoeiafval

Met het aanbreken van het voorjaar worden overal in de gemeente de tuinen weer opgeruimd, ingeplant, bijgesnoeid of heringericht. Dit levert behalve mooie tuinen, uiteraard een hoop tuinafval op.

Grote hoeveelheden snoeiafval en dikke takken, gerooide struiken, heesters en coniferen worden door de NV Milieuservices AVR Capelle aan den IJssel apart opgehaald en afgevoerd. Het snoeiafval kan namelijk niet samen met het GFT (groente-, fruit- en tuinafval) worden gecomposteerd. Vandaar dat grote takken beter niet in de GFT-container kunnen worden gedaan. De GFT-container is overigens ook te klein om dit grote afval te kunnen bergen. Onkruid, gemaaid gras en kleine hoeveelheden dun snoeiafval kunnen wel gewoon in de GFT-container.

U kunt al uw snoeiafval brengen bij de NV Milieuservices AVR Capelle aan den IJssel aan de Groenedijk. Ook kunnen takken en snoeiafval op afspraak worden opgehaald.

Het is uiteraard niet de bedoeling dat u uw takken en snoeiafval naast de GFT-containers op de straat of in het plantsoen deponeert. Alvorens u uw tuinafval aanbiedt, dient u eerst een afspraak met de NV Milieuservices AVR Capelle aan den IJssel te maken, telefoon 2581181. De NV Milieuservices AVR Capelle aan den IJssel geeft u dan de dag waarop het tuinafval wordt opgehaald en spreekt gelijk in overleg met u een plek af waar u uw afval kan aanbieden. Dit is meestal een parkeerplaats, waar u uw tuinafval kunt aanbieden. U mag uw tuinafval pas aanbieden op de dag dat het wordt opgehaald en niet eerder.

Zo houdt u uw eigen omgeving opgeruimd en veroorzaakt u geen overlast voor uw buurtbewoners. Vindt u het een bezwaar om het afval bij u te houden tot het wordt opgehaald, breng het dan zelf naar de Groenedijk 10, op werkdagen tussen 08.00 en 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Heeft u tuin- / snoeiafval? Bel de NV Milieuservices AVR Capelle aan den IJssel om het op te laten halen: telefoonnummer 258 11 81