04-04-2001 Nieuw milieupark in Sittard

Zaterdag 31 maart is het nieuwe milieupark van de gemeente in Sittard op het Philipsterrein/Industriepark Noord officieel open gegaan. Iedereen was welkom: nog niet om afval te komen brengen, maar wel om gezellig een kijkje te komen nemen. Er werd een speciale trein ingezet om belangstellenden rond te rijden over het nieuwe bedrijventerrein; voor kinderen was er een clown en de kapel Mem Sjoos zorgde voor de nodige muzikale omlijsting.
Vanaf maandag 2 april is het milieupark echt open. Op het voorterrein is plaats voor gratis afval zoals oud papier, kca, glas, kringloopartikelen, wit- en bruingoed en textiel. Aanbieders van andere soorten afval worden over een weegbrug naar een stortbordes geleid, waar het vuil naar soort kan worden gesorteerd en gestort. Hierna volgt nogmaals weging en vindt afrekening plaats. De kosten bedragen fl 2,-- per 10 kilo met een minimum van fl 5,--. De aanbieder betaalt voor groen- en restafval, puin, bouw- en sloopafval, hout, geïmpregneerd hout, grond, oude metalen en asbesthoudend materiaal. Dit laatste moet bevochtigd dubbel zijn ingepakt in kunststof folie. Men mag maximaal twee autobanden per keer aanbieden.

Openingstijden
maandag t/m vrijdag 13.30-19.00 uur
zaterdag 10.00-15.00 uur.
Huishoudelijk klein chemisch afval (KCA) kunt u doordeweeks tussen 13.30-18.00 uur brengen, op zaterdag van 10.00-14.00 uur. Op feestdagen en dagen dat het gemeentehuis dicht is, is ook het milieupark gesloten. Uitzondering hierop is de periode tussen Kerstmis en Nieuwjaarsdag. De overslag aan de Handelsstraat verdwijnt.