PERSBERICHT

SPSS slachtoffer van hackers:
Hackers bestoken klanten van SPSS met virussen

Gorinchem, 4 april 2001 - In de loop van maandag 2 april zijn hackers in staat gebleken om onder de SPSS vlag aan 10.000 mail-adressen van Nederlandse bedrijven schadelijke virussen toe te zenden.

"Deze gebeurtenissen tonen eens te meer aan dat in principe elk bedrijf dat communiceert via e-mail - ondanks goede voorzorgsmaatregelen - slachtoffer kan worden van dergelijke criminele praktijken. Alleen ervaren wij het als uiterst pijnlijk dat juist onze relaties daar in dit geval de overlast van moesten ondervinden. Een uiterst betreurenswaardig incident", aldus Gretha van Nieuwenhuijzen, Country Manager van SPSS BI Division. "We kunnen alleen maar hopen dat alle geadresseerden de algemene richtlijnen met betrekking tot virus-bescherming hebben opgevolgd."

SPSS zal alles op alles zetten om achter de daders van deze daad te komen, en zal het direct aan de markt meedelen zodra er meer over personen en methoden bekend is.

SPSS BI
SPSS Business Intelligence is de grootste division van SPSS Inc., een bedrijf met wereldwijd in totaal 1.300 medewerkers en een begrootte omzet in 2001 van US$240 miljoen. SPSS Benelux bv is gevestigd in Gorinchem.