Provincie Groningen

Besluitenlijst van GS van 3 april 2001 - Besluitenlijst nr. 12
1. In een brief aan de statencommissie Ruimte, Water en Groen stellen GS voor de, in december 2000 toegezegde subsidie van 583.500,- aan het Groninger Landschap, te verhogen tot een bedrag van 630.000,-. De subsidie is bedoeld voor de aankoop van een reservaatsgebied in het Reitdiepdal. Het gebied is bij een hertaxatie hoger getaxeerd.
2. GS keuren de dienstregeling van NoordNed over het jaar 2001-2002 goed. De regeling voldoet aan de richtlijnen, wat betreft het bieden van minimaal het huidige aantal ritten. Het voorzieningenniveau is ten opzichte van de huidige dienstregeling verbeterd. Voor meer informatie, zie persbericht nr.66, d.d.
03-04-01.
3. GS hebben besloten een subsidie van 3.500,- te verlenen aan Vereniging Ontspanning Lichamelijk Gehandicapten, afd.Groningen voor het organiseren van diverse activiteiten voor mensen met een lichamelijke handicap.

4. GS hebben besloten een subsidie van 650,- te verlenen aan de Nederlands-Duitse werkgroep '8 mei' ten behoeve van de herdenking van oorlogsslachtoffers op zondag 6 mei 2001 op de begraafplaats van het voormalig concentratiekamp Bochorst-Esterwegen.
5. GS hebben besloten geen verklaring van geen bezwaar af te geven aan:

+ de gemeente Zuidhorn voor de bouw van een woning en bedrijfsgebouw aan de Lageweg te Den Ham ter vervanging van een gesloopte boerderij. Als gevolg van de uitvoering van het plan is de hoofdfunctie van het perceel niet langer agrarisch, dit past niet binnen het provinciaal beleid.
+ de gemeente De Marne voor het omzetten van een boorlocatie in een gaswinlocatie te Lauwersoog, in verband met strijdigheid met het provinciaal beleid t.a.v. de Waddenzee.
6. GS stemmen in met deelname aan de sponsoractie "Fiets naar je werk" 2001 en sponsoren iedere afgelegde kilometer met 5 cent. Het Centrum voor Internationale Samenwerking (COS) organiseert deze actie ieder jaar van 1 april t/m 1 oktober.
7. GS hebben besloten een subsidieverzoek van damesgenootschap "Het Noorden" voor de organisatie van het NK dammen van 4 t/m 13 juli 2001 af te wijzen, omdat het verzoek niet voldoet aan de subsidiecriteria.

8. GS hebben besloten een subsidieverzoek van Schaakclub Unitas Groningen voor het opstarten van een nieuwe jeugdschaakafdeling af te wijzen, omdat het verzoek niet voldoet aan de subsidiecriteria.
9. GS hebben besloten een subsidieverzoek van Basketballvereniging H.N.B.T. voor de organisatie van het zesde internationale basketballtoernooi voor eredivisie jongeren af te wijzen, omdat het verzoek niet voldoet aan de subsidiecriteria.
10. GS hebben de agenda vastgesteld voor de vergadering van Provinciale Staten op 18 april 2001 om 10.30 uur. De agenda luidt als volgt:

+ Beëdiging mevrouw J. Westers-Borgesius tot lid van Provinciale Staten

+ Notulen van de vergadering van 14 maart 2001
+ Ingekomen stukken

+ Regeling van werkzaamheden

+ Aanleg rotonde op de kruising Midwolderweg/Oude Postweg/Hoofdstraat te Leek

+ Intentieverklaring Meerstad Groningen en de aanvraag landinrichting

+ Wijziging Kaderverordening subsidies provincie Groningen 1998
+ Benoeming mr. H.J. Bolding tot lid Algemeen Bestuur Bestuursacademie Noord-Nederland en ged. Jansen tot plv. lid Algemeen Bestuur IPO

+ Beëdiging van de heer H.J. Bolding tot Griffier der Staten
+ Mondelinge vragen

11. GS hebben samen met de provincies Friesland en Noord-Holland (de drie Waddenprovincies) in een brief aan de Minister van VROM gereageerd op deel 1 van de Planologische Kernbeslissing Waddenzee, dat voor inspraak ter inzage ligt. Op 17 april a.s. wordt in een gezamenlijke vergadering van de betrokken Statencommissies van de drie provincies de inspraakreactie besproken. Tevens wordt in deze vergadering door de statencommissies een evaluatie van het Interprovinciaal Beleidsplan Waddenzeegebied besproken. Voorgesteld wordt dit plan na vaststelling van de PKB Waddenzee geheel te herzien.
12. GS hebben een beleidskader vastgesteld voor de omgang met media-producties. Voor meer informatie, zie persbericht nr.67, d.d. 03-04-01.