Gemeente Emmen



Persbericht: Lokaal Comité Vrijwilligerswerk, 4 april 2001

Oprichting Lokaal Comité Vrijwilligerswerk

De gemeente Emmen wil een Lokaal Comité Vrijwilliggerswerk oprichten. Dit Comité kan een belangrijke bijdrage leveren aan een positief klimaat voor vrijwilligerswerk in de gemeente. Voor de activiteiten van dit comité heeft het college van burgemeester en wethouders een bedrag van 30.000 beschikbaar gesteld.

De directe aanleiding voor de oprichting van dit comité is het feit dat het jaar 2001 door de Verenigde Naties is uitgeroepen tot het Internationaal Jaar van de Vrijwilliger.

Doelen
De gemeente vindt het belangrijk dat er ook in Emmen aandacht wordt besteed aan het Jaar van de Vrijwilliger. Door de oprichting van een 'Lokaal Comité Vrijwilligerswerk' probeert de gemeente partners te vinden, die mee willen werken aan het verwezenlijken van de vier doelen van het 'Jaar van de vrijwilliger':


* - meer erkenning van het belang van vrijwilligerswerk;
* - meer ondersteuning van het vrijwilligerswerk door overheden en bedrijfsleven;

* - netwerkvorming tussen vrijwilligersorganisaties en
* - promotie van het vrijwilligerswerk.

Bijeenkomst
Op 9 april a.s. wordt om 19.30 uur in het gemeentehuis een informatie- en oprichtingsbijeenkomst gehouden. Wethouder Kleine Deters zal de bijeenkomst openen. Vervolgens krijgen de aanwezigen informatie over de kansen en mogelijkheden die de oprichting van een Lokaal Comité Vrijwilligerswerk biedt. Tenslotte wordt er gepolst of er draagvlak is om in Emmen een dergelijk comité op te richten. Geïnteresseerden die de bijeenkomst bij willen wonen, kunnen zich opgeven bij mevrouw H. Tack van de afdeling Welzijn van de gemeente Emmen, tel. (0591) 68 58 49.



Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2001 Gemeente Emmen