Provincie Drenthe

Stremming
Werkzaamheden aan Kerkbrug Nieuw-Amsterdam

Assen, 28 maart 2001
Persberichtnummer 01-029



Van 4 april tot en met 27 april zal de provincie Drenthe werkzaamheden uitvoeren aan de Kerkbrug te Nieuw-Amsterdam. Vanaf die datum is de brug voor de scheepvaart gestremd. Vanaf 17 april wordt de brug afgesloten in verband met de vervanging van het houten brugdek door een stalen constructie. Het plaatselijk verkeer moet in die twee weken gebruikmaken van de Veenbrug te Veenoord. Het doorgaande verkeer tussen Emmen en Schoonebeek wordt omgeleid via Erica.

Het houten plankendek van de brug vraagt door het zwaarder en intensiever wordende verkeer steeds vaker extra onderhoud. Regelmatig moeten losgeraakte planken opnieuw vastgezet worden. Nu de planken door slijtage aan vervanging toe zijn, is daarom gekozen voor een stalen constructie. Dit brugdek wordt gemaakt door machinefabriek Hidding BV te Emmen.

In de dagen van 17 april tot en met 20 april wordt het oude brugdek verwijderd en zullen er reparaties aan de onderbouw van de brug verricht worden. Op 19 april komt het nieuwe brugdek in de brug. Omdat voor deze werkzaamheden een kraan geplaatst moet worden is op deze dag de Verlengde Hoogeveensche Vaart Noordzijde ook gestremd voor verkeer. De week na de plaatsing wordt het brugdek ingeregeld en afgesteld. Tijdens al deze werkzaamheden is de Kerkbrug niet te gebruiken en wordt het verkeer omgeleid.
De naast de Kerkbrug gelegen fietsbrug blijft ook op het moment dat het brugdek verwijderd is voor voetgangers en fietsers toegankelijk. Alleen op momenten dat er takelwerkzaamheden zijn, wordt het fietsverkeer uit het oogpunt van veiligheid eveneens via de Veenbrug omgeleid.

Ook vervangt de provincie het elektrisch/hydraulisch systeem van de brug. Deze werkzaamheden beginnen al op 4 april. Vanaf die dag is dus ook de scheepvaart tot 26 april gestremd. Booteigenaren die in deze periode al richting hun zomerbestemming moeten, dienen hier vooral rekening mee te houden.



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl