Digitale Gemeente Houten

Scholen in Houten voeren gezamenlijk actie

woensdag 28 maart 2001 - Bron: Gemeente Houten

HOUTEN - Op woensdag 4 april a.s. komen alle scholen van Houten om 11.30 uur bij elkaar om actie te voeren op Het Rond. De massale bijeenkomst op het plein in het centrum van de gemeente is bedoeld om aandacht te vragen voor de personeelstekorten in het Houtense onderwijs.

Een groeigemeente als Houten heeft veel nieuwe leerkrachten nodig. Probleem is dat de vraag naar juffen en meesters groter is dan het aanbod. De scholen van Houten willen gezamenlijk dit probleem aanpakken. De actie op Het Rond is een wervelende start voor samenwerking op het gebied van personeelsbeleid en werving.

Leerlingen, ouders en leerkrachten van de basisscholen, SBO en het voortgezet onderwijs in Houten komen 4 april met zoveel mogelijk lawaai naar Het Rond. Zij zullen daar onder meer worden toegesproken door de Houtense wethouder van onderwijs, mevrouw J. Bosch-Eldering. Ook laten de kinderen gasballonnen los met daaraan "sollicitatiekaarten" met de tekst "Kom naar Houten, onze scholen hebben jou nodig!" De gemeente Houten heeft een e-mailadres geopend waar geïnteresseerden in werken in het onderwijs in Houten zich kunnen melden: onderwijspersoneel@houten.nl.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2001 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).