Wessanen NV


Amstelveen, 4 april 2001

Wessanen versterkt positie op natuurvoedingsmarkt in Benelux met belang in Natudis

De Concerndirectie van Koninklijke Wessanen nv deelt mee dat de verwachting is gewettigd dat overeenstemming zal worden bereikt over het verwerven van een belang van 41% in Natudis BV, gevestigd in Harderwijk.

Natudis is de grootste leverancier en distributeur van merkartikelen op het gebied van natuurvoeding en reformproducten in Nederland. Het bedrijf levert circa 10.000 verschillende producten aan zo
'n 1.000 afnemers. Met eigen merken
zoals Natufood, Ekoland, Vetara en Molenaartje en exclusieve merken zoals Ecover en Tartex is Natudis marktleider in de Benelux en behoort tot de top drie van West Europa.
Natudis heeft een jaaromzet van circa NLG 114 miljoen.

De overige aandelen van Natudis zijn in handen van Hügli A.G., Zwitserland, en de heer N. Broersen, algemeen directeur van Natudis, beide met 29,5%. De deelneming past in het beleid van Wessanen om zich verder te concentreren op gezonde, natuurlijke voeding en specialiteiten voor de gezondheids- en kwaliteitsbewuste consument. Door middel van een duurzame strategische samenwerking met Natudis zal Wessanen haar positie op de wellness markt verder versterken. Naast verbreding van kennis en expertise in het natuurvoedingssegment in de Benelux biedt deze samenwerking Wessanen toegang tot een fijnmazig distributienetwerk voor haar merken.

De transactie bestaat naast een bedrag in contanten ook uit de inbreng in Natudis van De Rit Natuurproducten BV, Tiel, onderdeel van Wessanen's Franse distributiebedrijf Distriborg. De Rit heeft een omzet op jaarbasis van circa NLG 16 miljoen. De verwerving van deze deelneming zal direct bijdragen aan de winst per aandeel voor afschrijving van goodwill.

Overeenkomstig de daarvoor geldende procedures zijn de betrokken werknemers, organen van vertegenwoordigend overleg en vakorganisaties van het voornemen tot deze transactie op de hoogte gesteld.

De overname zal worden aangemeld bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) in Den Haag.

Concerndirectie
Koninklijke Wessanen nv