Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch 4-04-2001 Persbericht district Den Bosch

BEDREIGING MET VUURWAPENS (s-Hertogenbosch)

Dinsdagavond zijn door de politie twee mannen van 27 en 24 jaar oud en een 52-jarige vrouw, allen woonachtig in s-Hertogenbosch, aangehouden. Het drietal wordt er van verdacht de bewoonster van een woning aan de Palmboomstraat in s-Hertogenbosch en haar aanwezige familieleden en kennissen te hebben bedreigd. De beide mannen zouden daarbij gebruik hebben gemaakt van vuurwapens. Bij de komst van de politie in genoemde straat reden er twee autos weg. Na een achtervolging konden twee inzittenden van die auto, de 27-jarige verdachte en de vrouw, worden aangehouden. De 24-jarige verdachte kwam later op de avond op het politiebureau en werd daar ook aangehouden. De bedreigingen zijn hoogstwaarschijnlijk een escalatie van reeds lang spelende relatieproblemen.

VERDACHTE AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

Dinsdagavond is een 21-jarige Bosschenaar aangehouden op verdenking van een in februari 2001 gepleegde inbraak in een school aan de Ploossche Hof in s-Hertogenbosch. Van de school werd een ruit van de toegangsdeur ingeslagen en was geprobeerd het alarm onklaar te maken. Voor zover kon worden nagegaan zijn er toen geen goederen weggenomen. De politie kwam de verdachte op het spoor via een technisch sporenonderzoek door de recherche.

WINKELDIEFSTALLEN (s-Hertogenbosch)

Dinsdagmiddag en dinsdagavond zijn in een winkel aan de Vogelstraat in s-Hertogenbosch twee Bosschenaren van 44 en 28 jaar oud aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Het tweetal werd op heterdaad betrapt door een beveiligingsmedewerker en overgedragen aan de politie. De 28-jariga had voor een bedrag van f. 58,00 aan gereedschappen weggenomen. De andere verdachte vergat aan de kassa een stuk tuingereedschap ter waarde van f. 11,35 af te rekenen.

VERKEERSCONTROLE (Elshout)

Dinsdagmiddag tussen 14.00 uur en 16.00 uur is door medewerkers van het team verkeershandhaving van de politie Brabant-Noord op de Provinciale weg N267 in Elshout een snelheidscontrole gehouden. De toegestane snelheid bedraagt 80 kilometer per uur. Er zijn 11 processen verbaal opgemaakt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 124 kilometer per uur.

VERKEERSCONTROLES (Nieuwkuijk Drunen)

Dinsdagavond is op de Onsenoortsestraat in Nieuwkuijk proces-verbaal opgemaakt tegen een 37-jarige inwoner van Vlijmen. De man reed met een glaasje te veel op in een personenauto. Omdat de man al eerder voor een soortgelijk feit bekeurd was, is zijn rijbewijs ingevorderd. 56 andere gecontroleerde bestuurders bleken niet te veel gedronken te hebben.

Tijdens een snelheidscontrole zijn 10 automobilisten bekeurd omdat zij sneller reden dan 50 kilometer per uur. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 71 kilometer per uur. Ook drie bromfietsers gingen op de bon omdat zij te hard reden. Een van hen reed zelfs met een snelheid van 74 kilometer per uur. Op de Parklaan in Drunen is elf keer verbaliserend opgetreden tegen automobilisten die de autogordel niet droegen.

ALCOHOL IN HET VERKEER (s-Hertogenbosch)

Op de Vogelstraat in s-Hertogenbosch is dinsdagavond een 42 jarige vrouw uit Rosmalen bekeurd omdat zij onder invloed van alcohol een personenauto bestuurde.

LOKAALVREDEBREUK (s-Hertogenbosch)

Dinsdagavond is op de Stationspassarelle in s-Hertogenbosch een 23-jarige Tilburger aangehouden. De man had al diverse treinreizigers lastig gevallen en hield zich op een winkel waarvoor hem de toegang schriftelijk was ontzegd.

MET AUTO TEGEN LANTAARNPAAL BESTUURDER ONDER INVLOED (s-Hertogenbosch)

Afgelopen nacht botste een 31-jarige inwoner van Veghel op de Provincialeweg N266 in s-Hertogenbosch met zijn auto tegen een lichtmast. De man raakte buiten bewustzijn en is afgevoerd naar het ziekenhuis. Omdat het vermoeden bestaat dat de man te veel alcohol gebruik heeft is van hem een bloedmonster afgenomen voor onderzoek.

AUTODIEFSTALLEN (s-Hertogenbosch)

Vanaf de Commissaris v.d. Hartenlaan in s-Hertogenbosch is dinsdagavond een blauwe Nissan Almera met het kenteken RH-NG-71 gestolen. Vanaf het parkeerterrein aan de Limietlaan in s-Hertogenbosch is vanmorgen een beigekleurige BMW voorzien van het kenteken DB-BD-72 gestolen.

HORECAPORTIER AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

Dinsdagnamiddag heeft de politie een 28-jarige Bossche horecaportier aangehouden op verdenking van zware mishandeling. In de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 maart werd op de Parade in s-Hertogenbosch een 28 jarige Eindhovenaar zodanig mishandeld dat hij daaraan een gebroken oogkas en een gebroken kin overhield. Het slachtoffer moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. Naar aanleiding van een getuigenoproep via de media heeft de politie een aantal onafhankelijke getuigen kunnen horen. Op grond van die getuigenverklaring is de horecaportier als verdachte aangemerkt van zware mishandeling. De Eindhovenaar was uit een café aan de Parade gezet en maakte nog wat problemen aan de deur. De portier van de zaak waar de verdachte naar buiten was gezet kreeg daarbij assistentie van twee andere portiers uit een naastgelegen horecabedrijf, waaronder de aangehouden verdachte. Meerdere getuigen hebben te kennen gegeven dat de verdachte onnodig veel geweld tegen de Eindhovenaar zou hebben aangewend. De verdachte is in verzekering gesteld en wordt voorgeleid aan de officier van justitie.