GroenLinks


-

GroenLinks biedt dakloze vluchtelingen onderdak

4 april 2001

GroenLinks heeft de deuren van het landelijk bureau in Utrecht open gezet voor vijftien dakloze vluchtelingen, die door de strenge wetgeving in Nederland op straat zijn komen te staan. Het aantal zwervende, dakloze vluchtelingen zal nog toenemen door de nieuwe vreemdelingenwet die op 1 april 2001 van kracht is geworden. Circa 25 asielzoekers die met een buskaravaan door Nederland trekken kloppen deze dagen bij diverse instellingen aan op zoek naar onderdak.

De groep bezocht woensdagmiddag het partijbureau van het CDA. Dat nam een gezin op voor één nacht. De Haagse Kerken bieden een tweede gezin onderdak. Fractievoorzitter van GroenLinks Paul Rosenmöller ontvangt daarna de laatste vijftien in het Tweede Kamergebouw en biedt de hulp van GroenLinks aan.

Het GroenLinks landelijk bureau in Utrecht vangt de vluchtelingen woensdagavond op. Er stond een maaltijd klaar en er zijn twee slaapzalen ingericht.

De buskaravaan wordt georganiseerd door: PRIME, Nederland Bekent Kleur, Vluchtelingen in de Knel, Steunpunt Illegalen Utrecht, De Vuurdoop en ASKV/Steunpunt Vluchtelingen.