Gemeente Breda

02-04-2001

Tijdelijke oplossing voor vernielde verkeersregelinstallatie bij Stadskantoor
De gemeente Breda plaatst aanstaande woensdag 4 april op het kruispunt Claudius Prinsenlaan/ Wilhelminasingel een tijdelijke verkeersregelinstallatie. Dan is het kruispunt - dat nu nog gedeeltelijk is afgesloten - weer beperkt opengesteld voor verkeer. De beperking komt doordat de noodinstallatie minder capaciteit heeft dan een permanente installatie. Naar verwachting plaatst de gemeente in juni een permanente verkeersregelinstallatie.

Door vandalisme is in het weekeinde van 24 en 25 maart de regelinstallatie van de verkeerslichten nabij het Stadskantoor onherstelbaar beschadigd. De verkeerschaos die daarop volgde is aanleiding geweest het kruispunt voor een deel af te sluiten voor autoverkeer. Daartoe zijn op het kruispunt dranghekken geplaatst. Gevolg is dat er via de Claudius Prinsenlaan geen autoverkeer meer het centrum in en uit kan. Alleen autoverkeer over de Wilhelminasingel is nog mogelijk.

De tijdelijke installatie is een noodoplossing en kent enkele beperkingen. Zo kan vanuit het centrum autoverkeer op de Claudius Prinsenlaan voorlopig niet rechts- of linksaf de Wilhelminasingel op. Ook verkeer op de Wilhelminasingel richting St. Ignatiusstraat kan alleen rechtdoor. Autoverkeer op de Wilhelminasingel richting Vierwindenstraat kan alleen rechtdoor en rechtsaf. Autoverkeer op de Claudius Prinsenlaan richting centrum kan wel gewoon alle richtingen kiezen. Voor fietsers gelden geen beperkingen; zij kunnen alle richtingen op.

Naar verwachting plaatst de gemeente begin juni de geheel nieuwe en op het kruispunt afgestemde verkeersregelinstallatie. Dan is het kruispunt weer in alle rijrichtingen beschikbaar.

Breda, 2 april 2001