Wegener NV

04-04-2001 08:30

Wegener verkoopt drie huis-aan-huiskranten in de Betuwe

Wegener verkoopt drie huis-aan-huiskranten in de Betuwe

Tussen de directie van Koninklijke BDU Holding BV (BDU) te Barneveld en
Wegener N.V. zijn de afgelopen periode gesprekken gevoerd omtrent een mogelijke overname door BDU van de uitgaverechten van een drietal huis-aan-huiskranten, te weten Extra Nieuws Culemborg, Extra Nieuws Tiel en Omstreken en Extra Nieuws Geldermalsen alsmede de in hetzelfde gebied verschijnende titel Autonieuws.
De gesprekken hebben een stadium bereikt dat de verwachting gewettigd is dat overeenstemming bereikt kan worden.

Bovengenoemde huis-aan-huiskranten dient Wegener te verkopen als gevolg van de door de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) gestelde voorwaarden aan de vergunning voor overname van VNU Dagbladengroep. Enige weken geleden werd in dit kader reeds de beoogde verkoop van een viertal titels in de Achterhoek aangekondigd. Gesprekken met gegadigden inzake de verkoop van de overige nog door de NMa in haar besluit van maart 2000 genoemde huis-aan-huiskranttitels zijn gaande.
Voor de verkoop van de hierboven genoemde kranten aan BDU dient Wegener goedkeuring te krijgen van de NMa. Deze procedure wordt thans ingezet.

De bij bovengenoemde uitgaven betrokken medewerkers zullen in dienst treden bij de kopende partij.
Het vertegenwoordigend overleg, de vakorganisaties en de Sociaal-Economische Raad zijn over het bovenstaande geïnformeerd.

Apeldoorn, 4 april 2001

Raad van Bestuur
Wegener NV

Voor nadere informatie: Wegener NV, concern communicatie, tel.: 055-5388652