DataPlay - Digitaal Medium met
opslagcapaciteit tot 500MB
revolutionaire optische technologie in miniatuurformaat

Schiphol-Rijk, 4 april 2001 -
Imation introduceert het nieuwste digitale opslagmedium: DataPlay. DataPlay is een betaalbaar miniatuur data-opslagmedium, nauwelijks groter dan een euromunt en biedt gebruikers de gelegenheid tot 500MB aan digitale (multimedia-)bestanden zoals muziek, boeken, spellen en computerbestanden op te slaan. Vervolgens is het schijfje af te spelen op DataPlay-apparaten, zoals digitale muziekspelers, elektronische boeken, spelcomputers en digitale camera's. Het schijfje is goed voor vele uren muziek, honderden foto's en vele duizenden pagina's tekst. De verwachte levensduur van een DataPlay-schijf is 100 jaar. Imation demonstreert DataPlay in combinatie met Imation DiscGO!, een draagbaar zelfstandig opererend apparaat met USB-aansluiting, waarmee diverse vormen van digitale opslag op geheugenkaarten (solid state memory) hun data kunnen uitwisselen met de DataPlay-media zonder tussenkomst van een PC.

DiscGO! is voor het eerst aan het publiek getoond tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas, begin januari 2001. De Europese marktintroductie van de Imation DataPlay digitale media en de Imation DiscGO! wordt verwacht in juni/juli 2002.

Ordelijk op kleur opslaan met gekleurde CD-R's en diskettes

Schiphol-Rijk, 4 april 2001 --
Een kleurige afwisseling op het bureau zijn de heldere transparante uitvoeringen van diskettes en CD-R's. Imation biedt gekleurde diskettes (met een opslagcapaciteit van 1,44MB) en CD-R's (met een opslagcapaciteit tot 700MB) voor gebruikers van PC- en Macintosh-systemen. Thuis of op kantoor, op een notebook of PC, de gekleurde diskettes en CD-R's zijn handig om overzichtelijk te archiveren.

De diskettes zijn in vijf fruitkleuren verkrijgbaar, te weten: citroen, kiwi, mandarijn, framboos en bosbessen.

Imation
Imation Corporation (NYSE: IMN) levert wereldwijd een reeks producten en diensten voor de beeld- en informatieverwerkende industrie. Imation is gespecialiseerd in uiteenlopende toepassingen voor beeldverwerking en data-opslag en is wereldmarktleider op het gebied van media voor gegevensopslag.
Enkele bekende producten van Imation zijn de Travan minicartridge, de 120MB SuperDisk diskette, Rainbow, DryView en Matchprint. De omzet van Imation uit normale bedrijfsvoering bedroeg in 2000 1,2 miljard dollar. In december 2000 had Imation wereldwijd 4300 mensen in dienst. Meer informatie biedt de bedrijfswebsite op
www.imation.com.

Meer informatie en illustraties:

Imation International B.V.
Data Storage & Information Management Division Peter Klinckenberg
00 31 (20) 654 21 56
pjklinckenberg@imation.com

Lubbers & De Jong B.V.
Marije Verdouw
00 31 (20) 421 05 65
marije@l-dj.nl