Vrachtautobestuurder ziet fietser over het hoofd Hillegom Een 73-jarige fietser uit Hillegom liep op dinsdag 3 april rond 12.00 uur bij een aanrijding met een vrachtauto op de Meerlaan diverse verwondingen aan de benen op. Hij werd overgebracht naar het Spaarneziekenhuis in Heemstede. De 40-jarige vrachtautobestuurder uit Hillegom verliet een bedrijfsterrein. Bij het opdraaien van de Meerlaan zag hij de fietser over het hoofd. De fietser kwam bij de aanrijding ten val, waarna de vrachtautocombinatie over de benen van het slachtoffer reed.

Fietser en bakfiets met hulpmotor rijden tegen elkaar Katwijk Een 47-jarige Katwijkse bestuurder van een bakfiets met hulpmotor liep op dinsdag 3 april rond 07.30 uur op de kruising Taanderstraat met het fietspad van de Provincialeweg S1 diverse verwondingen op na een frontale aanrijding met een 27-jarige Katwijkse fietser. Door de klap van de aanrijding kwam de bestuurder van de bakfiets in een sloot terecht. Hij liep gebroken ribben en een gebroken schouderbeen op en kreeg slootwater in de longen. Hij werd overgebracht naar het LUMC. De fietser kwam met de schrik en enkele lichte wondjes er nog goed van af.

Twee indentieke inbraken in woningen Leiden Op dinsdag 3 april werd op de dag ingebroken in een woning aan de Zandzegge en Wollegras. Bij beide woningen werd een ruit van een deur vernield waarna de inbrekers bij de aan de binnenkant van de deur zittende sleutel konden. Uit de woningen worden fotocamera's, c.d.'s en een laptop vermist. Een door de politie ingesteld buurtonderzoek leverde nog geen zicht op de daders op.

Caravancontrole Leiden De politie van Leiden houdt in samenwerking met de verkeersdienst op vrijdag 27 april vanaf 09.00 tot en met 16.30 uur een caravancontrole. Automobilisten met zowel een caravan als een aanhangwagen zullen naar het terrein van het gebouw van Rijkswaterstaat aan de N11 worden geleid, alwaar de preventieve controle zal plaatsvinden. Tevens kunnen bestuurders ter plaatse kleine reparaties laten doorvoeren door een onderhoudsbedrijf.

Getuigen gezocht overval postkantoor Leiden De politie is op zoek naar getuigen van de overval op het postkantoor aan de Breestraat op maandag 2 april omstreeks 08.00 uur door nog twee onbekende blanke mannen. In het postkantoor werd onder bedreiging van een vuurwapengelijkend voorwerp een geldbedrag afhandig gemaakt. Na de overval gingen de overvallers er omstreeks 08.20 uur lopend vandoor langs de Boommarkt in de richting van de Kort Rapenburg. De politie verzoekt mensen die iets verdachts hebben gezien, voor, tijdens of na de overval, contact op te nemen met de recherche in Leiden, telefoonnummer 071 5258849/5258651.

Bromfietser gaat onderuit Stolwijk Door nog onbekende oorzaak ging op dinsdag 3 april rond 16.30 uur op de Goudseweg een 28-jarige bromfietser uit Stolwijk onderuit. Hij raakte daarbij aan het hoofd gewond. De man is overgebracht naar het Groenehartziekenhuis in Gouda.

Diefstal telefooon Reeuwijk Op de Buitenomweg is op dinsdag 3 april omstreeks 16.00 uur van een 20-jarige Stolwijker de telefoon gestolen. De Stolwijker liep met een groepje jongeren naar de auto toen hij door een onbekende man benaderd werd. Die man gaf de Stolwijker een klap in het gezicht en pakte de telefoon uit diens handen. De onbekende man liep daarna snel de woonwijk naast de sportvelden in.

Aanhouding bij inbraak Gouda De politie heeft woensdag 4 april omstreeks 01.15 uur een 33-jarige man uit Gouda aangehouden op verdenking van inbraak. De politie kreeg een melding dat er een ruit van een bedrijfspand Achter de Kerk vernield zou worden. In het pand troffen de agenten de Goudenaar aan. De eigenaar onderzoekt of er iets weggenomen is.

Postbus 4240                     Hollands Midden 
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 4 april 2001