Wessanen NV

Ter informatie stuur ik u de tekst van een tweede persbericht dat vandaag voor publicatie is vrijgegeven.
Met vriendelijke groet,
Annette Keur
Koninklijke Wessanen nv

Amstelveen, 4 april 2001

Actuele ontwikkelingen Wessanen

Tijdens de Jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Koninklijke Wessanen nv in Amsterdam hedenmiddag zullen de volgende mededelingen worden gedaan:


· Resultaten eerste kwartaal in lijn met verwachtingen voor gehele jaar
· Invloed mond- en klauwzeer in Europa op resultaten Wessanen tot nog toe minimaal

· Verkoop zuivelactiviteiten in de laatste fase
· Beursgang Campari gepland juni 2001

· Vooruitzichten resultaat 2001 onveranderd
Resultaten eerste kwartaal in lijn met verwachtingen voor gehele jaar De Concerndirectie van Wessanen deelt mee dat de resultaten zich over het eerste kwartaal in lijn met de verwachtingen hebben ontwikkeld voor geheel 2001. Vanwege de vertraging in de groei van de economie in de Verenigde Staten is de omzet van onze Amerikaanse natural and specialty foodactiviteiten enigszins lager dan verwacht. Het verlagen van de kosten ter verbetering van de marges verloopt echter volgens plan. Distriborg liet, als verwacht, wederom goede resultaten zien. Onveranderd voorzien wij een autonome omzetgroei van 5 tot 10% voor dit jaar.
De overige huidige activiteiten (exclusief zuivel) presteerden overeenkomstig de verwachtingen zoals eerder dit jaar gegeven.

Invloed mond- en klauwzeer in Europa op resultaten Wessanen tot nog toe minimaal De uitbraak van mond- en klauwzeer in verschillende Europese landen heeft tot op heden slechts een minimaal effect op Wessanen gehad. De omzet van Leerdammer in het eerste kwartaal van dit jaar was in lijn met de verwachte groei, ondanks een korte onderbreking van de productie als gevolg van een driedaagse interruptie van de melkaanvoer. Binnen onze convenience foodactiviteiten is een stijging van de vleesprijzen merkbaar. Desondanks verwachten wij de doelstellingen voor deze groep te behalen. De stijging in de verkoop van vegetarische producten en producten op groentebasis zal hieraan een positieve bijdrage leveren.

Verkoop zuivelactiviteiten in laatste fase
Het verkoopproces van respectievelijk Leerdammer Company in Europa en Marigold Foods en Crowley Foods in de Verenigde Staten is in de laatste fase. We verwachten hier binnenkort nadere mededelingen over te kunnen doen. De verkoop van de zuivelactiviteiten past binnen het beleid van Wessanen zich verder te richten op gezonde, natuurlijke voeding en specialiteiten voor de gezondheids- en kwaliteitsbewuste consument. De opbrengsten van de verkopen zullen Wessanen de mogelijkheid bieden verder te groeien in de wellness markt.

Beursgang Campari gepland juni 2001
Onlangs heeft Campari bekendgemaakt dat de beursgang gepland is voor juni 2001. Wessanen zal minimaal 14% en maximaal het volledige belang van 35% verkopen, afhankelijk van de marktomstandigheden.

Vooruitzichten resultaat 2001 onveranderd
Gebaseerd op de ontwikkeling van onze huidige activiteiten (exclusief zuivel), uitgaande van een deconsolidatie van de zuivelactiviteiten per 1 juli 2001 en een minimaal effect van mond- en klauwzeer op onze activiteiten, verwachten wij een groei van de nettowinst uit gewone bedrijfsuitoefening vergeleken met 2000 van 3% tot 5% voor het eerste halfjaar.

De tijdens de bekendmaking van de jaarcijfers uitgesproken verwachting blijft gehandhaafd. Deze luidt: een stijging van 15% van het bedrijfsresultaat van de huidige activiteiten (exclusief de zuivelactiviteiten). De winst per aandeel uit gewone bedrijfsuitoefening voor afschrijving van goodwill zal naar verwachting tenminste gelijk zijn aan de winst per aandeel over 2000. Hierbij wordt in aanmerking genomen ons voornemen tot inkoop van eigen aandelen.

Concerndirectie
Koninklijke Wessanen nv