Baltimore Technologies behaalt als eerste ter wereld de ITSEC E3-certificering voor hardwarebeveiliging

Internationale erkenning versterkt Baltimore's wereldwijd toonaangevende positie op het gebied van e-security.

Amsterdam, 4 april 2001 - Baltimore Technologies (NASDAQ:BALT; Londen:BLM), een wereldwijd toonaangevende speler op het gebied van e-security, heeft vandaag bekendgemaakt dat Baltimore SureWare Keyper, onderdeel van de Baltimore SureWare-lijn van de volgende generatie
hardwarebeveiligings-producten, het eerste hardware key management systeem ter wereld is dat de ITSEC E3-certificering heeft behaald. De erkenning vond plaats na een uitgebreide evaluatie door IBM Global Services op basis van het UK ITSEC programma. Dit programma staat onder gezamenlijk beheer van het Ministerie van Handel en Industrie in het Verenigd Koninkrijk en de Communications-Electronics Security Group (CESG).

De ITSEC-certificering zal leiden tot een versnelling van de verkoop van Baltimore SureWare in sectoren als de Financiële Dienstverlening en de Overheid die de hoogste mate van beveiliging eisen voor hun elektronische transacties en communicatie. Daarnaast zorgt deze erkenning voor een verdere versterking van de leidende positie van Baltimore's productaanbod op het gebied van e-security, na de succesvolle ITSEC E3-accreditatie van het Baltimore UniCERT PKI systeem in juli 2000 en de FIPS140-1 level 4 certificering van Baltimore SureWare.

"Met de ITSEC E3-certificering van SureWare Keyper onderstreept Baltimore nog eens haar commitment aan het leveren van de meest toonaangevende beveiligingsproducten ter wereld. Deze erkenning is een verificatie door een onafhankelijke derde partij die hiermee aangeeft dat SureWare het hoogste niveau e-security biedt voor vertrouwelijke en waardevolle elektronische communicatie en transacties," aldus Ralph Shaw, Director of Business Development, Hardware, bij Baltimore Technologies.

ITSEC (Information Technology Security Evaluation Criteria) E3 wordt net als Common Criteria Assurance Level EAL4 internationaal erkend door industrie en overheid als de hoogste standaard op het gebied van e-security voor commerciële producten. De ITSEC-certificering is een waardeoordeel met betrekking tot het zekerheidsniveau van IT security producten. Om de certificering toe te kennen moeten de evaluatoren alle elementen van het geteste product beoordelen en begrijpen tot op broncodeniveau. Daarnaast zijn zeer diepgaande en gedetailleerde tests uitgevoerd om te controleren of het product inderdaad blijvend voldoet aan alle veiligheidseisen.

Dr. K. Thacker, Senior Executive UK ITSEC: "ITSEC is één van de meest algemeen erkende standaards in de Information Security arena. Wij zijn blij dat Baltimore met de succesvolle evaluatie van SureWare Keyper eens te meer haar commitment aan internationale standaards heeft kunnen aantonen. Deze certificering geeft aan dat de gebruiker erop kan vertrouwen dat de beveiligingsvoorzieningen inderdaad in overeenstemming zijn met de prestaties die door de ontwikkelaar worden geclaimd."

Baltimore SureWare Keyper is beschikbaar in drie modules - Professional, PCI en OEM. De Professional en PCI modules bieden key storage, high-speed signature en key generation, terwijl de OEM module een uitgebreide ontwikkelomgeving biedt voor een snelle levering van op maat gemaakte beveiligingstoepassingen.

Over ITSEC
De ITSEC is ontwikkeld in Groot-Brittannië en Europa en is in 1994 ook in Australië en Nieuw-Zeeland overgenomen als dé evaluatiestandaard. In 1999 is een overeenkomst getekend tussen Australië, Nieuw-Zeeland en Groot-Brittannië over de wederzijdse erkenning van ITSEC-evaluaties. Dit is de eerste stap in het realiseren van een bredere erkenning van de ITSEC-evaluaties in andere Europese landen.

Over Baltimore Technologies
Baltimore Technologies ontwikkelt en verkoopt producten en services op het gebied van beveiliging en stelt bedrijven in staat betrouwbare, veilige systemen te ontwikkelen voor e-business, het Internet en mobile commerce. Haar productaanbod omvat een grote verscheidenheid aan Public Key Infrastructure (PKI) producten en services, beheeroplossingen voor toegang en autorisatie, draadloze e-security, cryptografische toolkits, producten voor content security, beveiligingsapplicaties en cryptografische hardware. De wereldwijde professional services organisatie van Baltimore biedt talrijke supportmogelijkheden op het gebied van consulting, training en implementatie aan klanten over de hele wereld. Baltimore Technologies verkoopt haar oplossingen wereldwijd, zowel rechtstreeks als via het TrustedWorld partner programma. TrustedWorld brengt de beste global integrators, service providers, technologie leveranciers en partners in het verkoopkanaal bij elkaar in de meest toonaangevende alliantie van e-security specialisten ter wereld.

Baltimore Technologies heeft wereldwijd meer dan 1200 medewerkers in dienst en opereert vanuit 38 steden - de belangrijkste kantoren zijn gevestigd in Dublin, Ierland; Londen, Groot-Brittannië; Boston, USA en Sydney, Australië. Baltimore Technologies plc is een open NV die is genoteerd aan de NASDAQ (BALT) en de Beurs van Londen (BLM).

Voor meer informatie en persberichten over Baltimore Technologies kunt u een bezoek brengen aan www.baltimore.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Gemma Robertson/ Dennis Doodeman
Text 100 B.V.
Tel: 020 530 43 48/ 020 530 43 45
E-mail: gemmar@text100.nl / dennisd@text100.nl

Evanna Kearins
Baltimore Technologies (EMEA)
Tel: +353 1 8816000
E-mail: ekearins@baltimore.com

###

Baltimore Technologies, Telepathy, KeySteps, TrustedWorld, PKIWorld en Baltimore productnamen inclusief UniCERT, UniCERT Options, MailSecure, KeyTools, SolutionsPlus, SelectAccess, SureWare en MIMEsweeper zijn handelsmerken van Baltimore Technologies plc en Content Technologies Limited. Alle overige handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars.