Gemeente Hoogeveen



2 april 2001

Boomfeestdag in Hoogeveense wijk Krakeel

De jaarlijkse Nationale Boomfeestdag is al voorbij, maar in Hoogeveen wordt deze gehouden op woensdag 4 april. De Boomfeestdag in Hoogeveen zou 21 maart worden gehouden, maar moest worden uitgesteld. De bodem was te nat was om bomen te planten.

Doel van de boomfeestdag is de Nederlanders bewust te maken van de waarde en het belang van een gezonde natuur - en van bomen in het bijzonder - in de naaste leefomgeving.

In overleg met Staatsbosbeheer is in Hoogeveen gekozen voor een terrein in de herstructureringswijk Krakeel. Binnen het wijkontwikkelingsplan voor Krakeel wordt op dit moment ook gewerkt aan de reconstructie van de Kanaalstrook. Nieuwe bomen en struiken passen uitstekend bij de verfraaiing van de woonomgeving.

De leerlingen van groep 7 van de protestants-christelijke basisschool De Morgenster in de wijk Krakeel zijn dit jaar uitverkoren om in de Kanaalstrook mee te doen aan de Boomfeestdag. Om 9.00 uur woensdagmorgen 4 april zal wethouder Leistra hen de laatste instructies geven.

© Copyright Gemeente Hoogeveen