Ingezonden persbericht

Dentiva.com sluit overeenkomst met dentalxchange.com

AMSTERDAM, 04-04-2001 -- Praktijkmanagement systeem nieuw voor Europa Amsterdam, april 2001 -- Dentiva.com, het internetbedrijf voor tandheelkundige professionals, en dentalxchange.com hebben een licentieovereenkomst getekend. Een van de toepassingen die dentiva.com zal gaan aanbieden is PracticeConnectSM, een praktijk management en online patiënten-registratiesysteem. Dit systeem wordt geleverd met behulp van een application service provider (ASP) model dat tandheelkundige professionals veilig toegang tot hun gegevens op het internet geeft. De praktijkgegevens kunnen overal ter wereld op ieder willekeurig tijdstip worden geraadpleegd. PracticeConnect is het eerste ASP tandheelkundige managementsysteem dat in Europa verkrijgbaar is.

Samenwerking dentalxchange.com en dentiva.com

Deze overeenkomst geeft dentiva.com de licentie voor de webcontent en software van dentalxchange.com voor Europa. Dentalxchange.comä is de meest toonaangevende provider voor internet- en e-commerce oplossingen voor de tandheelkunde in de Verenigde Staten. Andere mogelijkheden die dentiva.com door deze samenwerking kan bieden zijn website hosting en ontwikkeling, online permanente educatie, een tandheelkundig adressenbestand voor consumenten en een vacaturebank. "Samenwerking tussen dentalxchange.com en dentiva.com biedt ongekende voordelen voor tandheelkundige professionals niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook in Europa", aldus Matthew Boatfield, oprichter en CEO van dentiva.com. "Dentiva.com en dentalxchange.com delen een gezamenlijke visie verspreid over twee werelddelen", aldus Richard Lee, medeoprichter en senior vice-president van dentalxchange.com.

Dentiva.com

Dentiva.com heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam en werd in 1999 opgericht door Matthew Boatfield, de Chief Executive Officer, Roger Kollbrunner, Chief Operations Officer, Alexander Tollmeijer, Chief Knowledge Officer, and Julien Harneis, Chief Fulfillment Officer. Dentiva.com is Europa's meest toonaangevende e-business bedrijf op tandheelkundig gebied. Dentiva.com verenigt de verdeelde traditionele tandheelkundige groothandels en begeleidt de snelgroeiende tandheelkundige markt. De tandheelkundige industrie is constant in ontwikkeling en processen en technologieën veranderen snel. Dentiva.com helpt professionals op de hoogte te blijven van trends, nieuwe behandelmethoden en productontwikkelingen. De site van dentiva.com bevat het laatste nieuws op tandheelkundig en tandtechnisch gebied. Daarnaast biedt de site de mogelijkheid om online, door een druk op de knop, tandheelkundige goederen te bestellen en om kennis en informatie uit te wisselen met collega's in verschillende Europese landen.

Dentalxchange.com

Dentalxchange.com is de meest toonaangevende leverancier van op internet gebaseerde toepassingen en internetoplossingen voor de tandheelkundige markt. Aangeboden wordt onder andere praktijkmanagement, betalingsmogelijkheden, een online catalogus van tandheelkundige producten, een uitvoerige online bibliotheek, website hosting/ontwikkeling en een vacaturebank. De website is een van de drukste commerciële tandheelkundige sites met meer dan 14.0000 geregistreerde tandartsen, 2,5 miljoen hits per maand en 130.000 user sessions per jaar. Het bedrijf is gevestigd in Irvine (Californië) en is privé-eigendom.



Ingezonden persbericht