Gemeente Leiden

Kinderrommelmarkt Koninginnedag

MILIEU EN BEHEER - Heb je nog oude spulletjes op zolder en wil je een zakcentje verdienen? En ben je bovendien vijftien jaar of jonger? Doe dan op 30 april mee aan de kinderrommelmarkt. Op Koninginnedag kun je tussen 10.00 en 16.00 uur oude spulletjes verkopen op de Nieuwe Rijn, Vismarkt, Botermarkt of op de Breestraat.

Alleen kinderen met een plaatsbewijs mogen aan de kinderrommelmarkt meedoen. De plaatsbewijzen zijn op werkdagen tussen 14.00 en 16.30 uur af te halen bij de afdeling Warenmarkten van de gemeente, Langebrug 56a-58. De inschrijving begint op woensdag 4 april en eindigt op vrijdag 20 april.
Kinderen moeten het plaatsbewijs zelf ophalen, eventueel met hun vader of moeder. Ouders kunnen het plaatsbewijs voor hun kinderen ophalen, maar moeten dan wel het trouwboekje, paspoort of identiteitsbewijs meenemen waar hun kinderen in zijn bijgeschreven. Vol is vol! Dit betekent dus dat iedereen er snel bij moet zijn om een plaatsje te bemachtigen.

Gouden Petje
Tijdens de kinderrommelmarkt wordt ook het Jeugd Muziek Concours 'Het Gouden Petje' georganiseerd. Jongeren tot zestien jaar kunnen meedingen naar 'Het Gouden Petje' door op straat akoestisch te musiceren. Hiervoor moeten zij wel een plaatsbewijs hebben. Hiervoor gelden dezelfde regels als voor de kinderrommelmarkt. De jonge straatmuzikanten dingen mee naar aantrekkelijke prijzen, die 's middags om 16.00 uur worden uitgereikt door burgemeester Postma op het stadhuisplein.