Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Extra cursus Jeugdschaakleider in Den Haag start 11 april

Op woensdagavond 11 april start in Den Haag een cursus Jeugdschaakleider. Er zijn nog voldoende plaatsen vrij voor nieuwe cursisten. De heer R. Pronk zal de cursus verzorgen. De heer Pronk heeft een ruime ervaring als jeugdtrainer en is daarnaast zeer actief als jeugdleider geweest op zowel regionaal- als clubniveau. Deze praktische cursus is bedoeld voor schakers, die enig houvast willen hebben bij de speltechnische begeleiding van schakende kinderen. Cursisten leren met name te werken met stap 1 van de Schaakmethode van Brunia/van Wijgerden. Naast een toelichting op doelen en uitgangspunten voor de schaaktraining krijgen de cursisten eenvoudige tips en vuistregels voor de opbouw van een groepstraining en de individuele begeleiding van kinderen. Via enkele praktijkopdrachten worden de deelnemers gestimuleerd bij een club of school met kinderen aan de slag te gaan.
Aan het eind van de cursus kunnen de deelnemers met behulp van bestaand lesmateriaal trainingen verzorgen voor beginnende jeugdschakers.

De cursus beslaat 5 woensdagavonden: 11 en 25 april, 16 en 30 mei, 13 juni 2001
Als afrondingavond is daarnaast gepland 27 juni 2001 Locatie gebouw De Kameleon, Veldzicht 20, Den Haag Tijd 19.00 - 22.00 uur
Aanmelden tot uiterlijk 28 maart 2001 bij Kadercoordinator van de HSB, de heer A. Vissers of rechtstreeks bij het bondsbureau.

Voor informatie over de komende cursussen of vervolg cursussen, zie Overzicht cursussen.