Gemeente Maassluis

4-4-2001

Wijzigingen in het ophalen van huisvuil

Op vrijdag 13 april (Goede Vrijdag) en op maandag 16 april (Tweede Paasdag) wordt er geen huisvuil ingezameld door de gemeentelijke reinigingsdienst van Maassluis. In verband met deze feestdagen treden er enkele wijzigingen op in het gebruikelijke inzamelschema van de mini-containers voor huishoudelijk afval. De wijzigingen zijn als volgt:


· De mini-containers die normaal gesproken op donderdag 12 april zouden worden geleegd, worden nu op woensdag 11 april geleegd;
· De mini-containers van vrijdag 13 april worden geleegd op donderdag 12 april;

· De mini-containers van maandag 16 april worden geleegd op dinsdag 17 april;

· De mini-containers van dinsdag 17 april worden geleegd op woensdag 18 april.

De bewoners van de wijken waar normaal gesproken op maandag, dinsdag, donderdag of vrijdag de mini-containers voor huishoudelijk afval worden geledigd, worden verzocht rekening te houden met deze wijzigingen in het inzamelschema. De mini-containers van de "woensdag-wijken" worden gewoon op woensdag geleegd. De reinigingsdienst kan in verband met het gewijzigde inzamelschema wat eerder langs komen dan men gewend is. De mini-containers moeten dan ook tijdig worden buitengezet.

Bedrijfsafval
Voor het bedrijfsafval geldt hetzelfde gewijzigde ophaalschema als voor de mini-containers voor huishoudelijk afval.

Grof vuil
Op woensdag 11 april en woensdag 18 april wordt beperkt grof vuil opgehaald. Wie grof vuil wil laten ophalen moet daarvoor van tevoren een afspraak maken met de reinigingsdienst. Dat kan op werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur via telefoonnummer 5916741.

Milieustraat
De Milieustraat aan de Heldringstraat 6 is op vrijdag 13 april en maandag 16 april gesloten. Op zaterdag 14 april kunnen inwoners van Maassluis er wel van 10.00 tot 13.00 uur terecht om hun verschillende soorten afval gescheiden in te leveren.