Politiebericht Friesland: Friesland 11-04-2001 Politieberichten van 10/4 (13.00 uur) t/m 11/4 (07.00 uur)

Leeuwarden: snelheid
Dinsdag omstreeks 17.15 uur reed een bestuurder van een personenauto met een snelheid van 111 kilometer per uur over de Grovestins. De snelheid werd gemeten met de lasergun. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. De bestuurder, een 34-jarige inwoner van Leeuwarden kreeg een bekeuring. Zij rijbewijs werd ingevorderd en zijn auto werd in beslag genomen.

Leeuwarden: winkeldiefstal
Dinsdag omstreeks 16.00 uur werd een 31-jarige inwoner van Leeuwarden, op heterdaad betrapt bij een winkeldiefstal. De verdachte nam bij een parfumeriezaak in het winkelcentrum Zaailand een flesje parfum weg. De verdachte werd betrapt door het personeel, die hem hebben aangehouden en overgedragen aan de politie. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Tijdens de overbrenging schold hij de agenten uit en beledigde hij hen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Een medewerkster van de parfumeriezaak, een 25-jarige inwoonster van Goutum, heeft aangifte gedaan.

Wolvega: aanrijding met licht gewonde
Dinsdag omstreeks 16.55 uur reed een bestuurder van een bestelauto, een 19-jarige inwoner van Wolvega, over de Hoofdstraat Oost en sloeg op de kruising van deze weg met de Spoorstraat linksaf. Hij verleende hierbij geen vrije doorgang aan een fietsster, een 42-jarige inwoonster van Oldeholtpade, die over de Hoofdstraat Oost uit tegenovergestelde richting deze kruising naderde, waarna een aanrijding volgde. De fietsster werd gewond aan haar benen en werd met de ambulance voor onderzoek overgebracht naar de huisarts. Na behandeling kon de vrouw weer naar huis.

Noardburgum: eenzijdig ongeval
Dinsdag omstreeks 18.00 uur reed een bestuurder van een personenauto over de Zomerweg in de richting van de Rijksstraatweg. De bestuurder, een 23-jarige inwoner van Kollumerzwaag, kwam door nog onverklaarbare oorzaak met de wielen van zijn auto in de berm terecht en verloor de macht over het stuur. Hij botste tegen een boom. De bestuurder bleef ongedeerd. Zijn auto werd totaal vernield.

Leeuwarden: hennepkwekerij
Dinsdag omstreeks 16.50 uur kwam er een melding binnen dat op de Roptastate een voordeur van een woning was geforceerd. Bij de open voordeur werd een sterke hennep geur waargenomen. In de woning was niemand. In de woonkamer, die was afgeplakt, werd een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden 195 planten met bijbehorende apparatuur in beslag genomen. De planten werden direct vernietigd. De politie heeft in deze zaak nog geen verdachte(n) aangehouden.

Heerenveen; mishandeling
Dinsdag omstreeks 20.00 uur werd een 25-jarige asielzoeker in zijn kamer in het AZC aan de Stationweg mishandeld door twee medebewoners. Deze twee verdachten, een 19-jarige en 20-jarige asielzoeker, mishandelden hun landgenoot, omdat zij dachten, dat hij geluidsapparatuur van hen had gestolen. De man werd geschopt en geslagen met een plank waarin spijkers zaten. Het slachtoffer liep verwondingen op aan zijn mond, zij en rug. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De beide verdachten werden aangehouden en zijn ingesloten.

Rotsterhaule: onder invloed
Dinsdag omstreeks 23.40 uur werd op de Hoge Dijk een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 44-jarige inwoner van Rotstergaast, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 225 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 1 uur.

Drachten: aanrijding met drank
Woensdag omstreeks 00.05 uur vond op de Zuiderhogeweg, de aflag De Haven, een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een personenauto reed op de Zuiderhogeweg rechtdoor en had zijn auto boven op het viaduct op de vangrail geparkeerd. De bestuurder, een 56-jarige inwoner van Beetsterzwaag, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 760 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 9 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Leeuwarden: aanrijding met drank
Woensdag omstreeks 00.30 uur reed een bestuurder met zijn personenauto op de hoek Dirk Zeperweg met de Thijs Feenstraweg tegen een aldaar geparkeerd staande auto met caravan. De bestuurder, een 25-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 495 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 5 uur. Tevens bleek de auto waarin de verdachte reed niet verzekerd te zijn. Ook hiervoor kreeg hij een bekeuring

Zurich: eenzijdig ongeval met drank
Dinsdag omstreeks 23.15 uur vond op de Caspar de Roblesdijk een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een bestelauto, een 31-jarige inwoner van Pingjum, was geschrokken van een dier, dat de weg overstak. De bestuurder raakte de macht over het stuur kwijt en kwam met zijn auto op de kop in de sloot naast de weg terecht. De man kon op eigen kracht de auto verlaten. De man werd met onderkoelingsverschijnselen overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. In het ziekenhuis is van de man een bloedproef afgenomen.

Drachten: onder invloed
Woensdag omstreeks 01.30 uur werd op de Brouwerssingel een bestuurder van een bromfiets gecontroleerd. De bestuurder, een 31-jarige inwoner van Drachten, reed slingerend over de weg en hij bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 770 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 9 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Leeuwarden: medicijnen verloren
Dinsdag tussen 15.00 en 17.00 uur heeft een 21-jarige inwoonster van Leeuwarden tussen het MCL-Noord en de Curacaostraat haar tas verloren. In de plastic tas, groen wit van kleur, zaten drie doosjes met medicijnen, te weten valium, medicijnen tegen psychoses en anti epileptica. De medicijnen zijn voor gezonde mensen gevaarlijk en kunnen bij gebruik toevallen veroorzaken. Verder zaten in de tas nog een mobiele telefoon, een fles wij, een 6-tal keukenmessen, een identiteitskaart, een pinpas en een OV-jaarkaart. Wanneer u de tas met medicijnen aantreft, wordt u verzocht deze in te leveren bij de politie.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272