Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 11 april 2001

Man valt van trap Noordwijk Tijdens bouwwerkzaamheden aan de Houtkrocht liep op dinsdag 10 april rond 15.00 uur een 60-jarige man uit Roelofarendsveen heupletsel op. De man viel tijdens zijn werkzaamheden van een trap en kwam vervolgens onfortuinlijk op de grond terecht. De Roelofarendsvener is overgebracht naar het Rijnlandziekenhuis in Leiderdorp.

Duitse vrouw beroofd van schoudertas Noordwijk Twee Duitse in Noordwijk op vakantiehoudende vrouwen werden op dinsdag 10 april rond 10.50 uur op het fietspad tussen Noordwijk en Katwijk overvallen door een nog onbekend gebleven man. De vrouwen wandelden door de duinen toen zij werden voorbijgereden door de man op een zwarte damesfiets. Even later stond de man op het fietspad stil. Hij draaide zich om en bedreigde één van de vrouwen, een 61-jarige Duitse, met een mes. Hij had het begrepen op haar schoudertas. Nadat hij deze bemachtigd had ging hij er vandoor. In de tas zaten een portemonne met geld, een paspoort, sleutels en een camera. De politie stelde direct in de omgeving een onderzoek in. Dit onderzoek bleef tot op heden nog zonder resultaat.

Bromfietster breekt been Hillegom Een 19-jarige bromfietster uit Hillegom liep op dinsdag 10 april rond 13.45 uur op de kruising Wilhelminalaan met de Beeklaan en de Van den Endelaan vermoedelijk een beenbreuk op. De Hillegomse werd aangreden door een 47-jarige automobiliste uit De Zilk. Bij het afslaan zag zij de bromfietser over het hoofd.

Aangehouden Leiden De politie heeft woensdagmorgen 11 april rond 03:00 uur in de Lage Mors een 35-jarige man uit Warmond aangehouden. De man had die nacht bij zijn ex-vriendin ingebroken en de tv en de stereo gestolen. De vrouw belde de politie waarna de man is ingerekend. Bovendien is de personenauto van de man tijdelijk in beslag genomen. De auto was onverzekerd en daarnaast beschikt de Warmonder niet over een rijbewijs.

Onverzekerd rijden Zwammerdam Een 46 jarige automobilist uit Alphen aan de Rijn is dinsdag 10 april aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. Bij controle op het politiebureau bleek echter dat hij de limiet niet had overschreden. Wel bleek dat de auto van de man niet verzekerd was en de verlichting defect was. De man krijgt de auto pas terug zodra hij een verzekeringsbewijs kan overleggen.

Aanrijding met letsel Leiderdorp Op de Provincialeweg 5 vond 10 april omstreeks 08.30 uur ter hoogte van de rotonde een kop-staart aanrijding plaats. Een 22 jarige automoblist uit Oud Ade, komende uit de richting Rijpwetering, had te laat in de gaten dat de auto's voor hem afremden in verband met file. Hij veroorzaakte een aanrijding. Als gevolg hiervan botsten twee auto's die voor hem reden op hun beurt op de voor hen rijdende auto. Eén van de bestuursters, een 32 jarige automobiliste uit Roelofarendsveen, is als gevolg hiervan met nekklachten naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp vervoerd.

Aanrijding met alcohol Oud Ade Op dinsdag 10 april vond omstreeks 13.30 uur een aanrijding plaats op de Leidseweg in Oud Ade. Agenten kregen een melding dat er een auto in de sloot lag. Ter plaatse troffen zij een 54 jarige automoblist uit Zoetermeer aan. De agenten roken een alcohollucht. Na controle bleek dat de man een ademalcoholgehalte had van 840. De limiet is 220. De man heeft een proces-verbaal gekregen en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Het bureau Communicatie is op vrijdag 13 april niet aanwezig in verband met de feestdag 'Goede Vrijdag'. Op donderdagmiddag 12 april zullen, indien er incidenten zijn geweest, berichten worden gemaakt.