Politiebericht Limburg-Zuid: 11-04-2001
Persberichten district Sittard
Woensdag, 11 april 2001

District Sittard

Sittard/Geleen; bekeurd
De politie heeft afgelopen dinsdagavond bij verkeerscontroles op diverse locaties in Sittard en Geleen totaal 26 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het rijden door het voor hen rode verkeerslicht (13 automobilisten, 5 fietsers en
1 bromfietsbestuurder), het niet dragen van de bromfietshelm door bromfietsbestuurders (totaal 3 bromfietsbestuurders), het niet dragen van de autogordel en het zich niet houden aan de voorsorteervakken.

Urmond; inbraak
Bewoners van een woning aan de Speelheuvel in Urmond ontdekten afgelopen dinsdagavond bij thuiskomst dat was ingebroken. Inbrekers zijn die dinsdagavond via de achterzijde de woning binnengedrongen en hebben deze geheel doorzocht. Gestolen werden sieraden, een draagbare computer (lap-top) en geld. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.

Roosteren; hennepkweek
Bij controle afgelopen dinsdagmorgen in een woning aan de Maasheuvel in Roosteren trof de politie een hennepkwekerij aan met totaal zon 65 hennepplanten. Die werden samen met vijf assimilatielampen (groeilampen), vijf transformatoren, twee ventilatoren en een aantal tijdschakelaars inbeslaggenomen. De politie die aanwijzingen had dat in de woning hennep werd gekweekt, ging die dinsdagmorgen dan ook controleren. Omdat de politie aanwijzingen kreeg dat mogelijk met de electriciteitsmeter was geknoeid, werd Essent ingeschakeld die de woning heeft afgesloten van het electriciteitsnet. Tegen de bewoner maakt de politie proces-verbaal op. Bleek overigens dat bij een controle in september vorig jaar in de woning van de verdachte ook al een hennepkwekerij was aangetroffen, waarvoor de verdachte nog voor de rechter moet verschijnen.

Beek; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen dinsdag radar-snelheidscontroles gehouden op de Stationsstraat in Beek en op de Soppestraat en Looimolenstraat in Spaubeek. Totaal werden 1.566 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben totaal 262 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid overtreden. Een aantal voertuigbestuurders werd terplaatse bekeurd en de overigen krijgen de bekeuring thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km p/u.