Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Steen en glas is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

11-04-2001

Acties dreigen bij BSN Glasspack na mislukken cao-onderhandelingen

CNV Steen en glas heeft BSN Glasspack (voorheen de Vereenigde Glasfabrieken) een ultimatum gesteld na het mislukken van het cao-overleg. BSN wil een forse verslechtering van de arbeidsvoorwaarden, zoals zes extra opkomstdagen in de ploegendienst en het inleveren van zes atv-dagen. Voorts moeten toeslagen en vergoedingen worden afgebouwd of worden bevroren. Het loonbod van BSN is volgens CNV Steen en glas volstrekt onvoldoende.

BSN biedt 2,5 procent op 1`januari van dit jaar en 1 procent op 1 oktober. Vervolgens 2,75 p[procent op 1 april 2002 en 0,75 op 1 januari 2003. Gemiddeld over 27 maanden is dit 3,01 procent. Veel te weinig, vinden de leden.

Cao-eisen
CNV Steen en glas eist van de directie van BSN Glasspack dat de verslechteringen in de cao worden ingetrokken. Daarnaast eist de bond per jaar een loonsverhoging van 4 procent, nadere afspraken over werkdruk en consignatie en concrete afspraken over de hoogte van de pensioenreserves in verband met het verlagen van de prepensioenleeftijd.

Acties
Het ultimatum van CNV Steen en glas loop woensdag 18 april om 00.00 uur af. Als de directie van BSN Glasspack voor die tijd niet heeft gereageerd of er is geen akkoord, dan volgens acties.

BSN heeft vestigingen in Maastricht, Leerdam en Schiedam. Er werken circa 1.600 personeelsleden.

Nadere inlichtingen:

Jan Immerzeel (persvoorlichter)
030-6348241
Gerti van Valkenburg (cao-onderhandelaar CNV Steen en Glas 010-4550050