Gemeente Tilburg

05-04-2001

Scouting Lord Baden Powell krijgt nieuw onderkomen

f 30.000,- extra subsidie van de gemeente Tilburg

Scouting Lord Baden Powell start eind april/begin mei met de bouw van een nieuw onderkomen. Dit clubgebouw komt op de plaats van het oude gebouw, dat in mei 1998 is afgebrand. Gemeente Tilburg draagt hieraan bij met een extra subsidie van f 30.000,-.

Vanaf mei 1988 huurde scouting Lord Baden Powell een ruimte in wijkcentrum de Kubus. Deze ruimte voldoet niet aan de eisen die de scouting stelt. Tilburg vindt het van belang om de scouting te ondersteunen met een nieuw pand, aangezien de scouting voldoet aan eisen. De instelling heeft een redelijk bereik, draagt bij aan een dekkend netwerk van voorzieningen. Bij nieuwbouw is een redelijke verhouding tussen de eigen en gemeentelijke inbreng, de gekozen oplossing is de goedkoopste en het gebouw is multifunctioneel.

Scouting Lord Baden Powell wil in en om dit gebouw activiteiten ontwikkelen op vrijdagavond en op zaterdag, voor de ongeveer 70 leden. Daarnaast wil scouting Lord Baden Powell ook activiteiten ontwikkelen op de ruimte voor het gebouw. De scouting zal het gebouw verhuren op werkdagen aan Mosaik. Mosaik is een instelling voor naschoolse opvang. Zoals de naam al zegt: hier zullen na de schooltijden en in vakantieweken zo'n dertig kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar worden opgevangen. Ook deze kinderen zullen van het terreintje bij het gebouw gebruik gaan maken.