6 APRIL 2001

Jongeren maken kennis met de gevarieerde wereld van transport en logistiek tijdens snuffeldag in Rijswijk op 11 april a.s.

Zelf rijden in een vrachtwagen, manoeuvreren op een heftruck, een kijkje nemen in een echt warehouse en vooral veel informatie: volop ingrediënten voor een gevarieerde snuffelmiddag. Op woensdag 11 april a.s. vindt een snuffelmiddag van Vakopleiding Transport en Logistiek plaats in samenwerking met transportbedrijf Gordijn Tranpsport BV in Rijswijk.

Tijdens deze middag krijgen jongeren de kans eens echt te 'snuffelen' bij misschien wel hun toekomstige werkgever. Deze snuffelmiddagen vormen het praktijkonderdeel van de jongerencampagne van Vakopleiding Transport en Logistiek, en zijn bedoeld om jongeren een kijkje achter de schermen van de dynamische sector te geven. Jongeren kunnen zich nu nog aanmelden voor deze snuffelmiddag.

Beleef het avontuur in transport en logistiek
De snuffelmiddag vindt plaats op woensdag 11 april a.s. bij transportbedrijf Gordijn Transport BV in Rijswijk. Deelnemers worden om 11.15 uur en 11.40 uur van station Delft (hoofdingang) opgehaald met een bus van Vakopleiding Transport en Logistiek. Vanaf 12.00 uur worden jongeren in groepjes ingedeeld die roulerend het warehouse bezoeken, zelf gaan ervaren hoe goederen worden gelost en gecontroleerd, hoe vrachtwagens worden aan- en afgekoppeld en rijden met een truck. Consulenten van Vakopleiding Transport en Logistiek zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

Ook zal een demonstratie worden gehouden waarbij wordt getoond hoe snel een vrachtauto gelost of geladen kan worden. Rond 16.00 uur worden deelnemers teruggebracht naar het station. Jongeren (in de leeftijd van 12 t/m 21 jaar) kunnen zich nog voor deze snuffelmiddag opgeven via Joke Zonneveld, contactpersoon regiokantoor West, tel. 010
- 2992598.

Snuffeldagen
Snuffelmiddagen zijn dé manier om te bepalen of werkend-leren in de sector transport en logistiek echt bij iemand past. Ze worden op regionaal niveau georganiseerd, en vinden dus altijd bij jongeren in de buurt plaats. Tijdens zo´n dag kunnen jongeren rondneuzen bij een bedrijf uit de sector. Ze kunnen de medewerkers van een transportbedrijf vragen stellen en, onder begeleiding van een medewerker van de Vakopleiding, kennismaken met het materieel en de producten. Het soort bedrijf is daarbij natuurlijk afhankelijk van de interesse. Zo kan een warehouse worden bezocht, maar ook een transportbedrijf of een binnenvaartschip.

Prijsvraag met spetterende prijzen Om deelname aan de Snuffelmiddagen te stimuleren organiseert de Vakopleiding een prijsvraag met als hoofdprijzen een geheel verzorgde TruckTrip en BusTrip naar Spanje. Tijdens de reis beleven de winnaars alle ins en outs van het transportvak. Daarnaast zijn er nog andere fantastische prijzen, zoals een jaar lang gratis naar de bioscoop en een compleet videopakket met de allernieuwste actiefilms. Genoeg redenen dus voor jongeren om mee te doen. Dat kan overigens via advertenties in landelijke en regionale bladen, een speciale postcard, de internetsite www.moveup.nl en het gratis telefoonnummer 0800-1442. Via deze media kunnen jongeren ook meer informatie aanvragen over snuffelmiddagen. De winnaars van de prijsvraag worden in juli 2001 bekend gemaakt.