Ministerie van Financien

Titel: BRIEF OVER ONDERZOEK TWEEDE KAMER NAAR UMTS-VEILING



Persberichtnr.


01/109


Den Haag

11 april 2001

Brief over onderzoek Tweede Kamer naar UMTS-veiling

Naar aanleiding van het besluit van het Presidium van de Tweede Kamer om onderzoekscentrum OCFEB te betrekken bij het Kamer-onderzoek naar de Nederlandse veiling van de UMTS-frequenties heeft de minister van Financiën een brief aan de Kamer gezonden. Hieronder volgt de integrale tekst van de brief.

Naar ik heb vernomen heeft het Presidium van de Tweede Kamer op voorstel van de vaste commissie voor Verkeer en Waterstaat besloten om een extern onderzoeksbureau, OCFEB, een onafhankelijk onderzoek te laten uitvoeren naar de gang van zaken rond de veiling van de Nederlandse UMTS-frequenties, zoals deze van 6 tot en met 24 juli 2000 heeft plaatsgevonden.

Door middel van deze brief wil ik u er op attent maken dat OCFEB, zoals bekend, een joint venture is van het ministerie van Economische Zaken, het ministerie van Financiën, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, De Nederlandsche Bank en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Deze en andere informatie over OCFEB kunt u onder andere vinden op het internet via de website van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Mijn ministerie is aldus aan OCFEB gelieerd. Een aantal van mijn ambtenaren is hetzij als onderzoeker (op persoonlijke titel), hetzij in een bestuursfunctie (qualitate qua) binnen OCFEB actief. Als ambtenaar waren enkelen, i.c. opeenvolgende Thesauriers-generaal en plv. Thesauriers-generaal, verantwoordelijk voor en/of betrokken bij het UMTS-dossier. Zij zijn niet betrokken bij de verwerving of uitvoering van deze onderzoeksopdracht.