Politiebericht Flevoland: district Noord 11-04-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Nijland, 0320-266 825

Methadontabletten verloren
DRONTEN / LELYSTAD Een Drontenaar is aan het begin van dinsdagmiddag tussen de Noorderwagenstraat in Lelystad en de Voerbaan in Dronten 7 zakjes met elk 20 methadontabletten verloren. Omdat de busmaatschappij niets heeft gevonden in de bus waarin de man had gezeten, wordt vermoed dat hij ze ergens op straat is verloren. Omdat de tabletten bij inname gevaarlijk kunnen zijn, wordt de vinder verzocht ze in te leveren bij de dichtstbijzijnde apotheek of bij het politiebureau.

Val op fietspad Marknesserweg
EMMELOORD Een 15-jarige meisje uit Luttelgeest is dinsdag aan het eind van de middag gewond geraakt toen ze met haar fiets ten val kwam op het fietspad van de Marknesserweg ter hoogte van de brug over de Luttelgeestervaart. Het ongeluk ontstond doordat de jas van het meisje bleef haken achter het stuur van een fietser die haar inhaalde. De fietsster is per ambulance naar het Dr. Jansenziekenhuis gebracht. Daar werd een hersenschudding geconstateerd.

Brandende wasdroger
EMMELOORD De brandweer moest dinsdag aan het eind van de middag uitrukken na de melding van een woningbrand aan de Saturnusstraat. De bewoner vertelde dat hij rook zag toen hij thuis kwam en dat bleek dat de wasdroger in de keuken in brand stond. Hij heeft het brandende apparaat naar buiten gesleept, waardoor de schade aan de woning beperkt is gebleven tot geblakerde muren en rookschade. De brandweer heeft de brandende droger geblust.

Aanrijding op Zuigerplasdreef
LELYSTAD Bij een aanrijding op de Zuigerplasdreef ter hoogte van de doorgaande weg van de Kamp zijn dinsdag aan het eind van de middag 2 automobilisten gewond geraakt. De getuigenverklaringen die de politie heeft opgenomen over de oorzaak van het ongeval spreken elkaar tegen, waardoor nog niet precies duidelijk is hoe de aanrijding is ontstaan. Eén van de bestuurders, een 40-jarige vrouw uit Lelystad, moest door de brandweer uit haar auto worden bevrijd en is met een gebroken been per ambulance naar het Zuiderzeeziekenhuis gebracht. De 27-jarige Lelystedeling die de andere auto bestuurde raakte gewond aan zijn hoofd en mocht na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis. Terwijl de hulpverleners bezig waren met de bergingswerkzaamheden, ontstond op de andere rijbaan van een Zuigerplasdreef een kop-staartaanrijding waarbij 4 auto`s betrokken waren. Niemand raakte hierbij gewond.