Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-04-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 09.45 uur
Rijden onder invloed

UTRECHT Tijdens de surveillance zag de politie dinsdagnacht een voertuig rijden waarvan het vermoeden bestond dat de bestuurder gedronken had. Omstreeks Tien voor één kreeg de bestuurder op de Laan van Maarschalkerweerd een stopteken. Uit de blaastest bleek dat de 23-jarige bestuurder uit Utrecht gedronken te hebben.

Op het bureau wees de ademanalyse uit dat de Utrechter 1,1 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijontzegging van vier uur en een boete van 900,= werd hij naar huis gestuurd.

Man voor zijn woning in benen geschoten

UTRECHT Dinsdagnacht omstreeks één uur kreeg de politie een melding dat er geschoten zou zijn voor een woning aan de Amerhof. Ter plaatse bleek een 38-jarige man uit Utrecht twee schotwonden in beide benen te hebben.

Door de ter plaatse gekomen ambulancedienst werd eerste hulp aan het slachtoffer geboden waarna hij werd overgebracht naar het UMC in Utrecht. De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld. Het is de politie nog onduidelijk wat de toedacht van de schietpartij is geweest. Het slachtoffer verkeerd buiten levensgevaar.

Autokrakers aangehouden

UTRECHT Dinsdagavond werd door een getuige naar de politie gebeld met de mededeling dat er ingebroken werd in een voertuig dat geparkeerd stond aan de Jutfaseweg. De getuige had gezien dat een man met zijn auto was gestopt naast het geparkeerde voertuig. De man was uitgestapt en had de zijruit ingeslagen. De getuige had niet kunnen zien of de verdachte wat uit de auto had meegenomen.

Vervolgens vertrok de man en stapten nog twee mannen in zijn auto. Aan de hand van het kenteken kon de politie achterhalen waar de verdachte woonde. De politie nam positie in ter hoogte van het 5 Mei plein en zag het voertuig omstreeks kwart voor zeven langs rijden. De verdachte reed de Beneluxlaan op in de richting van het Europaplein. Hier kreeg de bestuurder een stopteken dat hij vervolgens negeerde.

Na een korte achtervolging werd de verdachte ter hoogte van de Vasco de Gamalaan klemgereden en kon de politie de drie inzittenden aanhouden. De 24-jarige bestuurder bekende meteen de inbraak gepleegd te hebben. De twee inzittenden een 21en 22 jarige man beiden uit Utrecht verklaarden niets met de inbraak te maken te hebben.

Bedrijfsinbraak

UTRECHT Bij een audio en videobedrijf aan de Californiedreef vond dinsdagavond een inbraak plaats waarbij een nagenoeg volle pallet met video Disk recorders werd weggenomen.

Volgens een getuige werd de inbraak omstreeks half tien gepleegd door een groep van 6 tot 8 personen. Het vermoeden bestaat dat de daders via een deur in een rolluik naar binnen zijn gekomen en vervolgens de pallet hebben leeggeroofd.

De politie is op zoek naar getuigen van deze inbraak. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.