CMG



Vanochtend hebben wij u een persbericht gestuurd inzake CMG's betrokkenheid bij een Postbank/Telfort-project. Tot onze spijt zijn daar enkele foutjes ingeslopen. Bijgaand treft u het juiste bericht aan. Wij verzoeken u het bericht van vanochtend te negeren.

Persbericht
CMG levert bijdrage aan m-bankieren van Postbank en Telfort

Amstelveen, 11 april 2001 - Postbank en Telfort hebben aangekondigd dat zij deze zomer een oplossing voor mobiel bankieren zullen introduceren. Om deze oplossing grootschalig in de markt te zetten zal de Postbank een half miljoen WAP-telefoons ter beschikking stellen aan haar klanten die zich als eersten aanmelden voor de nieuwe dienst. Partnerbedrijf CMG heeft een bijdrage geleverd aan de mobiele multi-channel-oplossing die het banksysteem van de Postbank ontsluit. CMG heeft in het project haar uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van SMS, WAP en financial services ingebracht.

De doelstelling van de Postbank en Telfort was om m-bankieren zo laagdrempelig mogelijk aan te bieden. Een onderdeel daarvan is het uitdelen van een half miljoen pre-paid-WAP-telefoons onder vroege inschrijvers voor M?bankieren. Deze WAP-telefoons zijn speciaal geconfigureerd om m-bankieren zo eenvoudig mogelijk te maken. Zo kan het beltegoed via SMS worden opgehoogd met bedragen naar keuze. Na het ophogen van het beltegoed krijgt de gebruiker automatisch een SMS-bericht met het nieuwe tegoed. Voor het realiseren van deze geïntegreerde WAP- en SMS-oplossing kon het projectteam terugvallen op de uitgebreide expertise op het gebied van WAP en SMS-software die binnen CMG voorhanden is.

Om het real-time m-bankieren mogelijk te maken is het banksysteem van de Postbank verbonden met de mobiele netwerkinfrastructuur van Telfort, de web/WAP-portal van de mobiel-Internetdivisie van BT, evenals systemen en applicaties van derde partijen. M-bankieren maakt het mogelijk om 24 uur per dag via WAP saldi van girorekeningen te bekijken en overschrijvingen te verrichten. In de tweede fase van het project zal het ook mogelijk zijn om aandelentransacties mobiel te verrichten. CMG Finance heeft aan de mogelijkheid van M-bankieren bijgedragen door de bundeling van haar grondige kennis van banksystemen en de kennis van WAP-technologie.

PieterJan Hilbers, Directeur E en M-Business van CMG Finance: "Het samenwerkingsverband van de Postbank en Telfort schept voor ons de mogelijkheid om onze kennis op het gebied van m-business in de praktijk toe te passen. M-bankieren is een kwalitatief hoogwaardige oplossing, waarin wij hebben kunnen bijdragen aan de bedrijfsmatige ontwikkeling van deze nieuwe mobiele dienstverlening. Het project m-bankieren onderstreept ons commitment om van m?business een succes te maken."

CMG
CMG is een wereldwijd opererende Informatie & Communicatie Technologie (ICT) groep, die een leidende positie heeft in zowel zakelijke ICT-dienstverlening als in mobiele messaging en billing producten. Middels management consultancy, systeemontwikkeling en -integratie, software-applicaties en outsourcing bouwt CMG aan de betrouwbare ICT-infrastructuren die organisaties nodig hebben voor hun nieuwe electronic en mobile commerce toepassingen. CMG, opgericht in 1964, heeft hoofdkantoren in Londen en Hoofddorp en is momenteel internationaal actief vanuit haar bases in 16 landen. CMG beschikt over kennis, oplossingen en producten voor klanten in de financiële sector, handel, transport, petrochemie, telecommunicatie-, media-, retail-, productie- en nutsbedrijven en overheden. De Groep levert tevens zakelijke outsourcingsdiensten zoals salarisverwerking, beheer van call centers, netwerken, infrastructuren en applicaties, en hosting.

CMG Wireless Data Solutions heeft een leidende positie verworven in wireless messaging en gateway producten, mobile Internet en e-mail, cell broadcast en customer care & billing systemen. Deze producten worden wereldwijd geleverd aan mobiele telecommunicatie operators en service providers vanuit kantoren in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en de Aziatische Pacific regio. CMG is genoteerd aan de effectenbeurzen in Londen (FTSE 100 - en techMark 100 index) en in Amsterdam (AEX Midkap index). Meer informatie over CMG is te vinden op http://www.cmg.nl.

Nadere informatie voor de redactie over het project Mobiel bankieren: Postbank, afdeling Persvoorlichting, Judy op het Veld, telefoon 020 584 64 44 of 06 - 547 46 692. Telefort, afdeling PR en perszaken, Clody Derksen en Ina van der Meulen, telefoon 020 200 64 07.

Voor meer informatie over CMG:
CMG Finance B.V.contactpersoon: Frank LenarduzziAdjunct Directeur MarketingTel: 020 - 50 33 222E-mail adres: Frank.lenarduzzi@cmg.nl Monogram Communication Strategies (MCS) BV contactpersoon: Robert de MollTel : 023 - 56 28 208 E-mail adres: robertdm@monogram.nl