Microsoft demonstreert nieuwe Office XP-technologieën op de Office Deployment and Development Conference

Klanten en industriepartners benutten verbeterd ontwikkelplatform om de productiviteit te verhogen en de omzet te vergroten

Schiphol-Rijk, 11 april 2001 - Op de Office Deployment en Development Conference (ODDC) in Orlando, Florida, heeft Microsoft baanbrekende nieuwe oplossingen aangekondigd die zijn gebaseerd op het Microsoft Office XP-platform. Tijdens zijn keynote-presentatie introduceerde Steven Sinofsky, senior vice president van Office bij Microsoft, Office XP-oplossingen die gebouwd zijn met behulp van uitbreidbare infolabels (smart tags) en XML. Daarnaast introduceerde Microsoft het Office XP Developer product, de Office XP-versie die is ontworpen voor professionele ontwikkelaars om snel krachtige bedrijfsoplossingen te bouwen en te implementeren.

"We zijn verheugd dat we kunnen samenwerken met ontwikkelaars om oplossingen te ontwerpen die de klanten helpen om alerter te kunnen reageren in de nieuwe economie," zegt Sinofsky. "Office XP opent de deur naar nieuwe mogelijkheden voor ontwikkelaars om in korte tijd maatwerkoplossingen te creëren met lagere ontwikkel- en implementatiekosten en die leiden tot meer productiviteit van de klanten."

Verbetering productiviteit door infolabels en XML
Op de ODDC demonstreerde Medicity, een bedrijf dat artsen en staf met één enkele logon toegang geeft tot gegevens van laboratoria, ziekenhuizen, röntgen- en scanafdelingen en andere instellingen voor gezondheidszorg. Het betreft een Office XP-oplossing die helpt op een gestroomlijnde wijze patiënten op de hoogte stellen. Voorheen werden patiënten op de hoogte gesteld van afwijkende laboratoriumresultaten via een brief die met de hand werd geschreven door kantoormedewerkers en met hulp van de arts. Met Office XP kunnen artsen de patiënt nu sneller en accurater op de hoogte stellen. Door gebruik te maken van een Office XP-oplossing die is gebouwd met infolabels - die een dynamische herkenning van ingevoerde gegevens mogelijk maken en worden weergegeven door iconen die tijdens het werken op het scherm verschijnen - zorgt een afwijkend testresultaat voor het activeren van een infolabel die de benodigde patiëntgegevens invoegt wanneer een medewerker een brief aan de patiënt schrijft. Hierdoor kunnen binnen enkele seconden accurate brieven worden geschreven, waardoor meer tijd overblijft voor patiëntenzorg.

"Ons bedrijf richt zich op het gebruik van de kracht van Internet om de gezondheidspraktijk te verbeteren, en Office XP helpt ons dat doel te bereiken" zegt David Coyle, president van Medicity. "Office XP- innovaties, zoals infolabels, maken het mogelijk belangrijke patiëntinformatie te koppelen en de communicatie tussen gezondheidszorgwerkers te verbeteren. Met behulp van Office XP-technologieën kan Medicity meer services aanbieden, de patiëntgegevens verder integreren in de werkstroom, en de kosten van de gezondheidszorg verlagen."

XMP-ondersteuning en integratie met Microsoft Enterprise Servers Verder liet Microsoft zien hoe National Oilwell haar bedrijfsprocessen verbetert door Office XP als ontwikkelplatform te gebruiken. Het bedrijf, dat wereldwijd een veelomvattende reeks boorapparatuur ontwerpt en produceert, had een oplossing nodig die zou kunnen meegroeien met haar complexe operaties en het proces zou verbeteren van het maken en beheren van de documenten met voorstellen. Het bedrijf werkte samen met Microsoft solution partner Immedient om een veelzijdige Office XP-oplossing te creëren die de werknemers helpt om in korte tijd een voorstel te maken met behulp van Word 2002, dat binnen een digitaal dashbord draait en waarbij gebruik wordt gemaakt van XML-technologieën. De oplossing is verder naadloos geïntegreerd met Microsoft .NET Enterprise Servers, waardoor de werknemers snel toegang hebben tot informatie en deze direct kunnen opnemen in hun voorstel. National Oilwell maakt gebruik van infolabels om haar werknemers snel te koppelen aan accurate informatie over materialen, klanten, leveranciers en apparatuur, opgeslagen op de .NET Enterprise Servers, teneinde beter geïnformeerde beslissingen te nemen.

"De nieuwe Microsoft .NET en de Office XP-oplossing met infolabels biedt een krachtig en veelzijdig platform voor het ontwikkelen van e-customer relationship managementoplossingen op maat, die voor de klanten veel makkelijker te leren en te gebruiken zijn," zegt Mike Brulé, vice president van Immedient.

"De oplossing zorgt voor een substantiële daling van de tijd en de kosten van het produceren van een complex, zeer gedetailleerd voorstel, terwijl de professionaliteit en de kwaliteit van onze presentatie wordt verhoogd," zegt Pat Sullivan, vice president Customer Support van National Oilwell. "We hebben meer dan alleen maar een hulpmiddel dat de voor een voorstel benodigde informatie verzamelt en organiseert. We hebben tegelijk een veelomvattend knowledge-managementsysteem voor de training van nieuwe medewerkers en van klanten, zodat ook zij bij het voorstel betrokken kunnen worden. Met deze waardevolle oplossing kan National Oilwell onderdeel gaan uitmaken van de strategie van onze klanten. Voor ons bedrijf betekent dat meer omzet en meer winst."

Office XP Developer
Microsoft introduceerde tevens Office XP Developer, de versie die is ontworpen voor professionele ontwikkelaars die Microsoft Office oplossingen bouwen en implementeren. Office XP Developer bevat Microsoft Office XP Professional, FrontPage 2002 voor het maken en beheren van websites, alsmede professionele ontwikkeltools, documentatie en voorbeeldcode om snel Microsoft Office XP-oplossingen te bouwen. Verder zijn ontwikkelversies van Exchange 2000 en SQL Server 2000 opgenomen in Office XP Developer. Tot de tools en hulpbronnen behoren onder meer:

Ontwikkeltools

* Workflow Designer for Exchange 2000 Server. Ontwikkelaars kunnen oplossingen ontwerpen en bouwen voor samenwerking en het volgen van de werkstroom. Zij kunnen eenvoudig de informatiestroom definiëren en bedrijfsregels opstellen binnen op Exchange Server gebaseerde oplossingen, bijvoorbeeld voor het routeren van Office-documenten.
* Worlkflow Designer for SQL. Ontwikkelaars kunnen oplossingen ontwerpen en bouwen die bedrijfsprocessen automatiseren, gebaseerd op gegevens uit SQL Server 2000. Zij kunnen tevens snel webgebaseerde oplossingen bouwen die een reeks taken automatiseren, de volgorde van deze taken vaststellen en autorisatie geven aan degenen die deze taken moeten uitvoeren.
* Dashboard Project. Ontwikkelaars kunnen digitale dashboards, alsmede webonderdelen ontwerpen en bouwen.
* Geïntegreerd met de Microsoft-ontwikkelomgeving. Ontwikkelaars kunnen een 'shell'-omgeving ontwerpen en bouwen die vertrouwd is voor ontwikkelaars die met de andere ontwikkeltools van Microsoft werken. De geïntegreerde omgeving omvat de Workflow Designers, Dashboard Project en de Code Librarian.
* COM Add-in Designer. Ontwikkelaars kunnen eenvoudig add-ins creëren voor gebruik binnen elke Office-applicatie.
* Microsoft Visual SourceSafe-systeem voor versiecontrole, met Visual Basic for Application-integratie. Ontwikkelaars kunnen wijzigingen in bestanden met elkaar in overeenstemming brengen en voorkomen dat bestanden worden overschreven door vanuit VBA gebruik te maken van de Check In/Out-voorziening voor het in kaart brengen van verschillen en voor file locking.
Productiviteitstools voor ontwikkelaars

* Code Librarian. Ontwikkelaars kunnen hun productiviteit verhogen door hergebruik van code, afkomstig uit een veelomvattende en gecentraliseerde database met duizenden regels code voor standaardroutines voor Office XP en VBA.
* VBA-productiviteitstools. Ontwikkelaars kunnen snel oplossingen bouwen met de VBA add-ins die werken binnen elk product dat VBA 6.0 ondersteunt. Hiertoe behoren ondermeer tools voor automatische foutafhandeling, het verzorgen van commentaar bij code en het overdragen van code.
* Ontwikkeldocumentatie op papier. Ontwikkelaars kunnen leren hoe zij oplossingen met Office kunnen ontwikkelen uit meer dan 800 pagina's documentatie op papier.
* Ontwikkelversies van Exchange 2000 Server en SQL Server 2000. Ontwikkelaars kunnen oplossingen ontwikkelen en testen door gebruik te maken van speciale ontwikkelversies van Exchange 2000 Server en SQL Server 2000.
Implementatietools

* Packaging Wizard. Ontwikkelaars kunnen applicaties 'inpakken' voor installatie en uitrol via een netwerk of via Internet. De Packaging Wizard begeleidt ontwikkelaars bij het vaststellen van de bestanden die nodig zijn voor de oplossingen die met Office zijn gebouwd en stelt professionele setup-routines samen voor eenvoudige installatie door de gebruiker.
* Run-time versie van Microsoft Access 2002. Ontwikkelaars kunnen zelf Microsoft Access-oplossingen distribueren, zonder dat Access op de desktop van de gebruiker aanwezig hoeft te zijn, doordat een royalty-vrije run-time van Access kan worden meegeleverd.
* Code Librarian Viewer. Ontwikkelaars kunnen hun eigen Code Librarian-databases distribueren, inclusief een gratis te distribueren Code Librarian Viewer. Gebruikers die niet over de Code Librarian beschikken kunnen toch stukken code zelf bekijken en gebruiken.
* Microsoft Data Engine. Deze SQL Server-compatibele data-engine voor het opslaan van data in Microsoft Access is volledig te herdistribueren en zonder royalty's beschikbaar bij Office XP Developer.
Over de Office Deployment and Developer Conference Meer dan duizend IT-professionals en ontwikkelaars wonen de ODDC bij om de laatste informatie te krijgen over de implementatie van Office XP. Er worden meer dan tachtig sessies gehouden door experts op het gebied van Office-ontwikkeling en -implementatie, onder meer over infolabels, SharePoint Team services, Office Web Components en XML, alsmede over de wijze waarop Office XP kan worden geïntegreerd met producten zoals Exchange 2000 Server, SharePoint Portal Server en SQL Server 2000.

Office XP
Office XP biedt mensen, teams en organisaties de tools die nodig zijn om efficiënter te kunnen werken. Office XP verhoogt de persoonlijke productiviteit sterk doordat het de manier waarop mensen werken vereenvoudigt en doordat het de tools biedt waar mensen op kunnen vertrouwen. Office XP revolutionaliseert de manier waarop mensen met anderen aan documenten kunnen werken en introduceert de SharePoint team Services om projecten en activiteiten via het web te beheren. Office XP biedt tevens een flexibele manier om te voldoen aan zakelijke behoeften door een platform te bieden voor hoogwaardige oplossingen, betere beveiliging en betrouwbaarheid, alsmede de tools die bedrijven nodig hebben om Office te implementeren en te beheren.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen meer mogelijkheden te bieden met behulp van software, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.