Persinformatie

SYMANTEC WEERT ONGEWENSTE INTIMITEITEN MET NIEUWE VERSIES VAN NORTON

INTERNET SECURITY EN NORTON PERSONAL FIREWALL

'Stealth mode' maakt PC onzichtbaar voor hackers

Leiden, 11 april ­ Symantec brengt versie 3.0 uit van Norton Internet Security 2001, Standard en Family Edition, en Norton Personal Firewall. Hiermee kunnen PC-gebruikers zich beschermen tegen ongewenste intimiteiten: virussen en hackers worden buiten de deur gehouden; persoonlijke zaken blijven dankzij de software werkelijk privé. Norton Internet Security 2001 is een volledige suite voor het beschermen van de PC en de informatie daarop tegen de risico's die Internetgebruik met zich meebrengt. Daarnaast verkort de suite de tijd van downloaden door overbodige elementen, zoals advertenties en pop-upvensters, van websites te verwijderen. Versie 3.0 biedt de computergebruiker nieuwe features om hacks te voorkomen. Zo maakt de 'stealth mode' PC's onzichtbaar voor hackers. Daarnaast heeft Symantec een nieuwe technologie ontwikkeld om script-based virussen, zoals het I Love You-virus en het Anna Kournikova-virus, op te sporen. Tot slot is versie 3.0 eenvoudiger in gebruik dan zijn voorgangers.
Norton Personal Firewall 2001 3.0 biedt, net als Norton Internet Security, nieuwe mogelijkheden om het binnendringen van hackers tegen te gaan. De firewall is eveneens uitgevoerd met de vernieuwde gebruikersinterfaces.

Norton Personal Firewall 2001 3.0 ­ geïntegreerd in Norton Internet Security 2001 3.0 ­ bevat nieuwe functies om computergebruikers te beschermen tegen hackers. AutoBlock detecteert gebruikelijk gedrag van hackers, zoals poorten die worden gescand of Trojan horses die, in opdracht van hackers, toegang tot PC's zoeken. Wanneer deze activiteiten worden bespeurd, stelt het programma de PC-gebruiker hiervan direct op de hoogte. Tegelijkertijd wordt al het dataverkeer van de hacker naar de betreffende PC automatisch geblokkeerd. Als extra beveiligingsmaatregel zet Norton Personal Firewall de betreffende PC in de 'stealth mode', waardoor de computer voor hackers geheel is verborgen.

Internet Access Control waarschuwt de PC-gebruiker als een applicatie op zijn computer toegang tot het Internet zoekt. Norton Personal Firewall vraagt vervolgens aan de PC-gebruiker of de Internetverbinding al dan niet gemaakt mag worden. Om de juiste beslissing te kunnen nemen, verschijnt het dreigingsniveau in beeld. Op deze manier wordt voorkomen dat Trojan horses of andere bespioneringsprogramma's zonder medeweten van de PC-gebruiker, verbinding met het Internet maken.

Om de gebruiker op de hoogte te houden over beveiligings-issues van zijn PC, beschikt versie 3.0 over de functie Alert Tracker. Deze functie registreert beveiligingsproblemen en informeert de gebruiker over de acties die zijn software daar op neemt. De 'security alerts' geven via de vernieuwde interface nu ook gedetailleerde informatie over de pogingen tot hacks. Daarnaast wordt de gebruiker aanbevolen hoe hij het beste op deze aanvallen kan reageren. Verder kan de gebruiker het meldingsniveau ­ variërend van kleine tot zware hack attacks ­ zelf instellen.

Verbeterde bescherming van privacy
Dankzij Norton Personal Firewall blijft vertrouwelijke informatie beschermd. Bovendien kan de computergebruiker zelf bepalen welke informatie privé is. Surfers kunnen om veilig over het Internet te gaan, een flexibel niveau van blokkering instellen en zo persoonlijke gegevens afschermen. Voorts wordt in een uitgebreid logboek geregistreerd wanneer persoonlijke informatie is verzonden en wanneer cookies en gevoelige informatie zijn tegengehouden.

Detectie van script-based virussen
Zowel de Standard als de Family Edition van Norton Internet Security 2001 3.0 beschermen PC's tegen script-based virussen, waarvoor een virusdefinitie niet noodzakelijk is. De Script Blocking technologie blokkeert automatisch de script-based virussen die via e-mail binnenkomen. Voorbeelden hiervan zijn de welbekende virussen I Love You en Anna Kournikova. Script Blocking speurt naar scripts en alarmeert gebruikers bij virusachtig gedrag van bestanden. Het virus wordt tegengehouden, voordat het de PC kan infecteren en zich naar andere computers kan verspreiden.

Eenvoudiger in gebruik
Versie 3.0 van zowel Norton Internet Security als Norton Personal Firewall zijn voorzien van vernieuwde gebruikersinterfaces, waardoor de programma's nog gebruiksvriendelijker zijn. Zo zijn de rapportages verbeterd, is de alarmering over beveiligingsproblemen toegankelijker en kunnen gebruikers via een interface zelf bepalen welke applicaties Internettoegang hebben. Ook de instelling van het programma is vereenvoudigd. Zo begeleidt de nieuwe functie Security Assistent de computergebruiker na installatie van het pakket, stap voor stap door de instellingen. Internet Zone Control versoepelt de configuratie van de persoonlijke firewall naar een thuisnetwerk, terwijl interactieve gidsen gedetailleerde, gesproken instructies geven voor gangbare taken. Ook wordt op die manier aanbevolen hoe de software in diverse gebruikelijke situaties kan worden ingesteld.

De suites Norton Internet Security 2001
De suite Norton Internet Security Standard Edition 2001 3.0 bevat Norton Personal Firewall 2001 3.0 en Norton AntiVirus 2001. Norton Privacy Control zorgt ervoor dat persoonlijke gegevens niet naar websites worden gestuurd zonder medeweten van de PC-gebruiker, terwijl AD-Blocking on-line bannerreclame verwijdert. Norton Internet Security Family Edition 2001 3.0 beschikt tevens over de functie Norton Parental Control. Hiermee kunnen ouders aan de hand van profielen zelf bepalen welke delen van het Internet toegankelijk zijn voor hun kinderen.

Beschikbaarheid en prijs
De producten zijn direct beschikbaar. De adviesverkoopprijzen zijn als volgt:
Norton Internet Security Standard Edition 2001 3.0 fl. 155,00 inclusief BTW
Upgrade Norton Internet Security Standard Edition 2001 3.0 fl. 105,00 inclusief BTW
Norton Internet Security Family Edition 2001 3.0 fl. 190,00 inclusief BTW
Upgrade Norton Internet Security Family Edition 2001 3.0 fl. 130,00 inclusief BTW
Norton Personal Firewall 2001 3.0 fl. 125,00 inclusief BTW

Informatie over verkooppunten is te vinden op de website: www.symantec.com/region/nl/purchase/retail.html
Distributeurs van Symantec in Nederland zijn Ingram Micro, Tech Data en Kenfil.
Gebruikers van Symantec-producten kunnen voor meer informatie contact opnemen met Symantec Customer Service, telefoonnummer 020 504 0565.

Symantec
Symantec, internationaal marktleider op het gebied van Internet beveiligingstechnologie, levert aan bedrijven en consumenten een brede reeks software-oplossingen op het gebied van content- en netwerkbeveiliging. Symantec is op de zakelijke markt toonaangevend leverancier op het gebied van virusbescherming, filtertechnologieën voor Internet en e-mail-inhoud, en risk management en detectietechnologieën voor netwerkbeveiliging. Op de consumentenmarkt is Symantec bekend van de producten die onder de naam Norton worden aangeboden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Cupertino, Californië en het bedrijf heeft vestigingen in meer dan 36 landen. Het Europese hoofdkantoor, het Symantec Benelux kantoor, het Symantec AntiVirus Research Center (SARC) en de afdeling technical support zijn gevestigd in Leiden. Symantec is sinds 1989 op de beurs genoteerd. De aandelen worden verhandeld op het Nasdaq National Market System onder het symbool SYMC. Meer informatie over Symantec en haar producten (met de mogelijkheid om direct aan te schaffen) is te vinden op de website: www.symantec.com


- einde persbericht -