Politiebericht Groningen: Groningen 11-04-2001 Onderzoek dode man in woning Rijksweg nagenoeg afgerond Woensdag 11 april 2001

Verdachte (42) zit vast

De politie legt de laatste hand aan het onderzoek naar de dood van een 42 jarige Delfzijlster die op 24 maart overleed na een messteek in een woning aan de Rijksweg in Groningen. Uit het onderzoek is gebleken dat de 42 jarige bewoner na een ruzie en een schermutseling in de woning de 42- jarige man uit Delfzijl de fatale messteek heeft toegebracht.

De reden van de schermutseling was dat de bewoner ruzie kreeg met de 41-jarige man uit Delfzijl. Deze vluchtte de woning uit en de bewoner pakte een mes uit de keuken. Daarmee ging hij de kamer in en kreeg een woordenwisseling met zijn vrouw. De vrouw verschool zich achter het slachtoffer toen de bewoner een stekende beweging maakte waarbij het slachtoffer geraakt werd. Het mes waarmee gestoken werd is bij de woning aangetroffen.

De andere aangehouden verdachten de 29- jarige vrouw van de bewoner en een 41- jarige man uit Delfzijl zijn gedurende het onderzoek op vrije voeten gesteld. De stekende man is inmiddels voorgeleid voor de raadkamer en zit in de gevangenhouding.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900 - 8844