Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 11-04-2001 Mediaberichten 11 april (12.00 uur)

HAELEN Verkeersgewonden (2e bericht)

Haelen Bij een aanrijding tussen een vrachtwagen met aanhangwagen, een personenauto en een bedrijfswagen zijn dinsdagmiddag drie gewonden gevallen. De drie vrouwen zijn overgebracht naar ziekenhuizen in Roermond en Venlo. De aanrijding ontstond om 16.20 uur op de Napoleonsweg in Haelen. Daar moest een vrachtwagen, rijdend in de richting Ittervoort, wachten voor de gesloten spoorwegovergang. Achter de vrachtwagen stond een personenauto stil, hetgeen niet werd gezien door de 36-jarige bestuurder van een bedrijfswagen uit Posterholt, die er achterop reed. De personenauto werd door de klap tegen de vrachtwagen gedrukt. De drie inzittende vrouwen uit Venlo in de leeftijd van 71 (2x) en 62 jaar liepen letsel op aan nek en schouders, terwijl een van hen enkele gebroken ribben opliep. De bestuurders van de bedrijfswagen en de vrachtauto liepen geen letsel op. Het verkeer op de Napoleonsweg was als gevolg van de aanrijding ongeveer drie kwartier gestremd.

ROERMOND Winkeldievegge

Roermond Met een boete van 250 gulden heeft een 58-jarige inwoonster van Roermond de diefstal van goederen ter waarde van 56 gulden kunnen afkopen. De vrouw werd door de bedrijfsrecherche van een supermarkt aan de Kasteel Hornstraat betrapt toen zij de goederen in haar tas meenam zonder te betalen. Na overdracht aan de politie is tegen de vrouw proces-verbaal opgemaakt en kon zij na overleg met justitie en na het betalen van een boete in het kader van snelrecht, heengezonden worden.

VLODROP Snelheidscontroles

Vlodrop De politie heeft dinsdagmiddag bij een snelheidscontrole gehouden tussen 13.30 uur en 14.40 uur op de Herkenbosserweg, 25 automobilisten bekeurd. Van de 447 gecontroleerde voorbijgangers was de hoogst gemeten snelheid 105 km per uur, terwijl 80 km per uur is toegestaan.

Posterholt - De politie heeft dinsdagmiddag bij een snelheidscontrole gehouden tussen 15.00 uur en 16.15 uur op de Roermondseweg, 50 automobilisten bekeurd. Van de 326 gecontroleerde voorbijgangers was de hoogst gemeten snelheid 72 km per uur, terwijl 50 km per uur is toegestaan.

ROERMOND Man overvallen

Roermond Een 36-jarige inwoner van Roermond heeft dinsdagavond bij de politie aangifte gedaan van het feit dat hij in de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 april is overvallen. Omdat hij bij die overval ernstig gewond raakte, kon hij pas dinsdag contact opnemen met de politie, die hem thuis bezocht om de aangifte op te nemen. Bij de overval werd een portemonnaie met enkele honderden guldens weggenomen. Op het moment dat de Roermondenaar zaterdagmorgen vroeg omstreeks 02.10 uur naar huis ging werd hij in een portiek op de Godsweerdersingel van achteren neergeslagen. Mogelijk hebben passanten de beroving gezien of verdachte omstandigheden waargenomen. De politie komt graag met hen in contact via tel nr. 0900 88 44. Het slachtoffer heeft tot 06.00 uur op straat gelegen, waarna hij bij thuiskomst bemerkte dat hij was beroofd. Op een oprit wordt even later de jas, de sleutels en het horloge van het slachtoffer teruggevonden. De Roermondenaar heeft als gevolg van de slag tegen zijn hoofd een zware hersenschudding opgelopen, terwijl ook mogelijk blijvend letsel aan zijn gezicht is ontstaan.