Gemeente Wageningen

Taxatieverslagen volgende week beschikbaar

In maart zijn de meeste WOZ-beschikkingen verzonden. In de daarbij gevoegde brief is aangegeven, dat het helaas niet mogelijk was het onderbouwende taxatieverslag bij te voegen en dat deze op verzoek middels een strook onderaan de brief kon worden aangevraagd. Velen hebben van deze gelegenheid gebruik gemaakt. Tot op heden zijn er echter nog geen taxatieverslagen verzonden. Problemen met de software van het belastingpakket zijn hier debet aan.

Op dit moment wordt hard gewerkt aan de oplossing van het probleem en naar het zich laat aanzien, kan in de loop van de volgende week met verzending van de taxatieverslagen begonnen worden. Dit betekent dat degenen die het taxatieverslag nodig hebben om bezwaar te maken tegen de WOZ-beschikking, hiervoor nog tijd hebben. De termijn van indiening van een bezwaarschrift sluit namelijk op 1 mei. Degenen die denken wat meer tijd nodig te hebben voor het opstellen van de motivering van hun bezwaarschrift dan wel verwachten dat het taxatieverslag toch niet op tijd zal zijn, adviseren wij om op voorhand alvast een pro forma bezwaarschrift in te dienen. Dit houdt in, dat op voorhand al bezwaar wordt gemaakt, maar dat met de onderbouwing wordt gewacht totdat het taxatieverslag ontvangen is. Op deze wijze voorkomt u een te late indiening van het bezwaarschrift.

Met nadruk wordt erop gewezen, dat het (ook de gemeente) niet is toegestaan de termijn van indiening van een bezwaarschrift te verlengen.