Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 11-04-2001
1e Persbericht 11 april 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachten diefstal aangehouden
In een woning aan de Oortlaan is dinsdagmiddag om 13.50 uur een 17-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt, samen met een 18-jarige Eindhovenaar die woensdagochtend om 8.55 uur op het Havenhoofd is aangehouden, verdacht van diefstal van een bromfiets vanaf de Nijlandlaan op 6 april jl. en het stelen van een auto vanaf de Veestraat in de nacht van zondag op maandag jl. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verdachte van mishandeling aangehouden Op het politiebureau op de Mathildelaan is dinsdagochtend rond 8.00 uur een 18-jarige jongen uit Waalre aangehouden. Hij wordt verdacht van het opzettelijk toebrengen van lichamelijk letsel aan een 21-jarige Eindhovenaar op het Stratumseind op 27 december jl. tijdens een ruzie waarbij diverse personen betrokken waren. Het 21-jarige slachtoffer liep hierbij een dubbele kaakfractuur op. De verdachte is in verzekering gesteld en wordt donderdag voorgeleid.

Eindhoven: Onder invloed
Een 35-jarige Eindhovenaar is woensdagochtend rond 2.00 uur op de Gestelsestraat aangehouden. Hij wordt verdacht van het besturen van een auto met een slok te veel op. Een ademanalyse met een promillage van 0,65 bevestigde dit. De man kreeg een rijverbod van twee uur en een boete van 410 gulden.

Op de Elzentlaan is woensdagochtend rond 3.30 uur een 43-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Een ademanalyse met een promillage van 0,65 wees uit dat de man een slok te veel op had. Hij kreeg een rijverbod van twee uur en een boete van 410 gulden.

Op de Barrierweg werd woensdagochtend om 4.30 uur een 34-jarige automobilist uit Geldrop onder invloed van alcohol aangehouden. Een ademanalyse met een promillage van 0,85 bevestigde dit. De man kreeg een rijverbod van drie uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Een 56-jarige Eindhovenaar is op woensdagochtend rond 5.00 uur op de Paradijslaan aangehouden. De automobilist bleek een slok te veel op te hebben. Een ademanalyse gaf een promillage van 1,00 weer. De man kreeg een rijverbod van vier uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Diefstal uit woning
Uit een woning aan de Van Weerden Poelmanstraat is dinsdag tussen 7.45 en 20.15 uur ingebroken. Uit de woning worden tot nu toe enkele duizenden guldens, sieraden en een paspoort vermist. De exacte omvang van de buit is onbekend. Het is nog onbekend hoe de dader in de woning binnen is gekomen.

Deurne: Fietster gewond na uitlaten hond
Op de Leembaan is woensdagochtend rond 7.20 uur een 66-jarige vrouw uit Deurne gewond geraakt toen zij met haar fiets haar hond uitliet. De hond stopte plotseling waardoor de vrouw de controle over haar fiets verloor en viel. Hierbij brak ze haar heup. Ze is overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis.

Luyksgestel: Auto gestolen
Uit een open schuur op het erf van een pand aan de Sengelsbroeksestraat is dinsdagavond tussen 18.30 en 23.00 uur een blauwe Volkswagen Golf met het kenteken TB-HS-86 gestolen.

Valkenswaard: Verdachte van vernieling aangehouden Op de Bosstraat is dinsdagavond rond 20.15 uur een 39-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. Hij wordt verdacht van het inslaan van een ruit van de achterdeur van de woning van zijn ex-vriendin en is voor verder onderzoek ingesloten.