Politiebericht Friesland: Friesland 11-04-2001 Ee: mond - en klauwzeer

Ee: mond- en klauwzeer
Op woensdag 11 april is mond- en klauwzeer geconstateerd op een bedrijf aan de Humaldawei te Ee, bij Dokkum, gemeente Dongeradeel. Rondom de besmettingshaard worden verschillende maatregelen getroffen. Binnen een straal van twee kilometer is het gebied hermetisch afgesloten. Alleen personen die aan kunnen tonen dat ze binnen die straal wonen, worden toegelaten binnen dit gebied. Binnen vier kilometer worden alle bedrijven nauwlettend in de gaten gehouden en intensief gescreend. Tussen de twee en tien kilometer wordt intensief toezicht uitgevoerd en geldt een stand-still.

De politie heeft voldoende personeel ingezet om de posten te bemensen. Binnen de politie Friesland is, al sinds de eerste uitbraak van mkz in ons land, de staf grootschalig optreden operationeel. De medewerkers van de politie Friesland worden reeds gedurende drie weken dagelijks geïnformeerd over de actuele stand van zaken. Het in te zetten materiaal stond al een aantal weken stand by op het regiobureau van de politie Friesland te Leeuwarden.

Persvoorlichting
Alle perscontacten betreffende de politiemaatregelen lopen vanaf heden via Peter Boomsma van de regionale afdeling Voorlichting, telefoon 058 8808271 of 06 5435 1370.

Bureau Voorlichting & PR 058 - 880 8271 of 06 54 35 13 70