Kenniscentrum voor uiterlijke verzorging (KOC)

N i e u w e u i t g a v e n K O C N E D E R L A N D Kleuren en Stylingproducten

KOC NEDERLAND komt binnenkort met twee nieuwe boekjes over Kleuren en Stylingproducten. Een ideale reeks voor onder andere kappers in opleiding: deze informatieve boekjes bieden meer achtergrondinformatie over de genoemde onderwerpen. Naast deze twee boekjes is er ook een bijbehorende video die een deel van de theorie in beeld brengt.

In het boekje Kleuren wordt uitgelegd hoe het haar de natuurlijke kleur verkrijgt en hoe deze kleur kan worden beïnvloed met verschillende soorten kleurproducten. Ook de verzorging van gekleurd haar komt aan bod. Bovendien bevat het boekje een overzicht met daarin de belangrijkste oorzaken van een mislukte kleuring, hoe deze te achterhalen zijn én hoe een dergelijk probleem kan worden opgelost. Animaties in de video laten zien hoe een kleuring van het haar tot stand komt na gebruik van natuurlijke, semi-, demi-permanente en permanente kleurproducten.

Alles over styling

Het boekje Stylingproducten gaat in op de betekenis van haarstijlen, de soorten stylingproducten die er zijn (en hun samenstelling) en de werking ervan. Ook wordt aandacht besteed aan de verschillende resultaten die met stylingproducten bereikt kunnen worden.