Kinecta en Tridion sluiten samenwerkingsovereenkomst

Wereldwijde distributie en beheer van bedrijfskritische webcontent dankzij standaardtechnologieën

San Francisco/Amsterdam, 11 april 2001 - Kinecta, een onderneming in B2B contentnetwerken, en Tridion, leverancier van XML-gebaseerde software voor webcontentbeheer, maken bekend dat zij gaan samenwerken op het gebied van marketing. Ook willen zij de mogelijkheden van verdere integratie onderzoeken, zodat zij klanten in de toekomst nog beter van dienst kunnen zijn met oplossingen voor beheer en distributie van webcontent.

De samenwerking is een gevolg van de toenemende Europese vraag naar 'content exchange'-oplossingen en onderstreept de groei van Kinecta buiten de Verenigde Staten. Volgens een recent Jupiter Executive Survey verwacht 65 procent van de sitebeheerders de komende twaalf maanden de contentdistributie te verzorgen voor twintig of meer relaties. Naarmate het Internet steeds belangrijker wordt voor zakelijke contacten, neemt de vraag naar een veelzijdige webcontent-oplossing gestaag toe.

"Bedrijven zijn hard op zoek naar manieren om webcontent op efficiënte wijze te beheren en uit te wisselen. Integratie met een contentdistributie-oplossing, zoals Kinecta Interact, is de oplossing", aldus Jouk Pleiter, President van Tridion. "Dankzij de samenwerking met Kinecta kunnen wij een completere contentbeheer-oplossing bieden waarmee bedrijven op eenvoudige wijze content kunnen ontwikkelen en distribueren naar klanten en partners."

"Contentdistributie en contentintegratie vragen momenteel veel aandacht. Daardoor neemt de behoefte aan een schaalbare, flexibele oplossing toe", aldus David Mathison, bestuursvoorzitter en Chief Executive Officer van Kinecta. "De groei van een bedrijf is zeer gebaat bij efficiënt beheerde content die eenvoudig kan worden gedistribueerd binnen de waardeketen van het bedrijf."

Tridion en Tridion DialogServer
Tridion is een toonaangevende leverancier van web content management software, met als belangrijkste product Tridion DialogServer. Tridion DialogServer geeft bedrijven de mogelijkheid hun content actueel te houden, te beheren en te hergebruiken voor meerdere websites, kanalen en bedrijfsapplicaties op een consistente en kost effectieve manier.

Tridion DialogServer heeft een platform-onafhankelijke component-based architectuur en maakt gebruik van open internetstandaards zoals XML, COM+ en JAVA. Dit zorgt voor een naadloze integratie met andere bedrijfsapplicaties.

Vele bekende organisaties gebruiken Tridion DialogServer als basis voor hun Internet activiteiten. Enkele voorbeelden zijn Scania, GE Access, Consultivity, iVenus.com, KLM, Ericsson, Intergamma, Sportweek, Wolters Kluwer en het Nederlandse ministerie van Defensie. Tridion heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam en heeft vestigingen in Barcelona, Brussel, Londen, München, Parijs, en Stockholm.