Politie Amsterdam-Amstelland

Rechts voorrang

11-4-2001. Vanaf 1 mei 2001 moeten bestuurders op gelijkwaardige kruisingen voorrang verlenen aan alle bestuurders die van rechts komen. Hiermee vervalt de regel dat 'snelverkeer' op gelijkwaardige kruisingen voor 'langzaam verkeer' gaat. Meer weten over deze nieuwe verkeersregel? Klik hier. Koninginnedag feestdag

Het is bijna 30 april, Koninginnedag. De politie Amsterdam-Amstelland doet er alles aan om deze dag, samen met u, feestelijk te laten verlopen. Onderdeel van de feestelijkheden is de beroemde vrijmarkt in Amsterdam. Deze is echter wel aan regels gebonden. Wilt u weten wat er wel en niet mag op Koninginnedag in de hoofdstad, kijk dan op de site van de gemeente Amsterdam.





Sms-bom, nieuw toestel?

De actie om gestolen gsms te bombarderen met sms-berichten, verloopt voorspoedig. Gebleken is echter dat veel aangevers het oude telefoonnummer hebben behouden. Zij worden op hun oude nummer in een nieuw gekochte of andere telefoon gebombardeerd. Dit is natuurlijk heel vervelend en ook niet onze bedoeling. We willen daar natuurlijk verandering in brengen maar wel de zekerheid hebben of de huidige bezitter van dat telefoonnummer inderdaad de aangever is.

Wat te doen?
Wordt u op uw oude nummer, maar op een nieuw gekocht of ander toestel dan het gestolen exemplaar gebombardeerd, fax dan uw aangifte naar 020 559 4415 met het verzoek om het nummer uit de bombardementlijst te halen, omdat u het oude nummer behouden heeft. Uw nummer wordt dan z.s.m. verwijderd.