Politiebericht Brabant-Noord: Cuijk 11-04-2001 Persbericht district Land van Cuijk

AANHOUDING HETERDAAD NA WONINGINBRAAK

De politie Land van Cuijk heeft woensdagmorgen rond 09.30 uur dankzij een alert reagerende omwonende twee mannen op heterdaad aangehouden op verdenking van woninginbraak. Een getuige melde bij de politie dat er onbekende mannen in een woning aan de Bereklauw in Cuijk ingebroken hadden. Op het moment dat de politie ter plaatse kwam bleken de verdachten nog in de woning te zijn die er, bij het zien van een agent, direct vandoor gingen. De politie kon twee verdachten aanhouden. Deze verdachten, 22 en 24 jaar oud uit Nijmegen, zijn ingesloten en inverzekeringgesteld. Een 52 jarige man uit Nijmegen is later op de dag in zijn woonplaats aangehouden. Ook hij is ingesloten en inverzekeringgesteld. De politie heeft inmiddels een buurtonderzoek ingesteld. Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken worden verzocht contact op te nemen met de politie Land van Cuijk, tel 0900-8844.

OPENBARE DRONKENSCHAP

De politie heeft dinsdagavond een 56 jarige man uit Uden aangehouden op verdenking van openbare dronkenschap. De man wilde een club in Haps bezoeken echter omdat hij dronken was werd hij geweigerd. Hij weigerde te vertrekken waarop de politie werd gebeld. De man bleef recalcitrant en schold de agenten uit waarop hij is aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten. Hij krijgt proces-verbaal voor openbare dronkenschap en belediging.

VERNIELING

Personeel van een winkel in de Kloostertuin in Boxmeer ontdekte woensdagmorgen dat onbekenden een aantal tafels en stoelen met gebak hadden besmeurd. Het gebak was afkomstig uit een vitrine die bij de winkel stond. Ook etalages van winkels in de directe omgeving bleken besmeurd te zijn. Waarschijnlijk zijn de vernielingen dinsdagavond gepleegd.

DIEFSTAL UIT AUTO

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Heihoekscheweg in Vierlingsbeek. Uit de auto verdween electrisch gereedschap.