Provincie West-Vlaanderen

Persberichten

Provincie steunt projecten > Brugge, 11/4/2001

De provincie West-Vlaanderen stelt dit jaar 2,5 miljoen BEF beschikbaar voor het toekennen van subsidies aan een beperkt aantal voorbeeldprojecten inzake duurzame ontwikkeling. Essentieel is dat het gaat om sectoroverschrijdende projecten: projecten die economische, sociale en ecologische doelstellingen en activiteiten combineren. Ze moeten wel worden uitgevoerd in West-Vlaanderen, maar hebben bijzondere aandacht voor de internationale Noord-Zuid-dimensie.
Het subsidiefonds bestaat nog maar sinds 1999 De provinciale steun van het eerste jaar kwam ten goede aan drie West-Vlaamse projecten: · een nieuw verdelingssysteem van duurzaam geproduceerde voedingsproducten, opgezet door drie vzws : Atalanta, BioBello en Voedselteams
· de werking van de Ecoteams in West-Vlaanderen · het Zenit-demonstratiehuis rond energie in Proven.

In 2000 vielen dan weer drie nieuwe kandidaten in de prijzen :

· de duurzaamheidsbarometer van de regio rond Kortrijk, een project van de intercommunale Leiedal
· de verbouwing van de Isera-boot op de Ijzer (tevoren enkel een educatief project rond energie) tot een volwaardige Ecoboot · het project de Sardinerie van de Nieuwpoortse Volkswoning, dat zuinig energie- en waterverbruik integreert in een sociaal huisvestingsproject.

Voor het jaar 2001 kunnen nog projectvoorstellen ingediend worden tot 31 mei. De provincie selecteert bewust een beperkt aantal projecten, die dan een substantiële som krijgen toegekend. Het is ook mogelijk om meerjarige projecten in te dienen (maximale periode van 3 jaar).

VOOR MEER INFORMATIE OVER HET SUBSIDIEREGLEMENT OF HET (VERPLICHT TE GEBRUIKEN) AANVRAAGFORMULIER KAN KAN TERECHT BIJ JO BULTYNCK OP DE PROVINCIEDIENST MILIEUBELEID, KONING LEOPOLD III-LAAN 41, 8200 SINT-ANDRIES
050/403.550 - FAX 050/403.403,
E-MAIL: jo.bultynck@west-vlaanderen.be.