Gemeente Alblasserdam Persbericht

INFORMATIE ALBLASSERDAM

Voorlichting/Bestuurssecretariaat


Alblasserdam, 27 maart 2001

Honderdjarige Paardekastanje over water naar nieuwe plek

In Alblasserdam wordt op 11 april 's middags een ongeveer honderdjarige Paardekastanje met een stamomvang van drie meter, verplant. De Nationale Bomenbank zal de boom (die nu nog bij de voormalige Papiergarenfabriek staat) uitgraven en op een ponton plaatsen. De boom zal met een enorme kraan worden opgehesen. De boom wordt over de rivier de Noord vervoerd naar zijn nieuwe bestemming, het voormalige Verolmeterrein, een nog aan te leggen woonwijk.

Tijdens een feestelijke ceremonie, waarbij de gebiedsgedeputeerde voor de Alblasserwaard, mevrouw Loes van Ruijven en ook een van de oudste inwoonsters van de gemeente aanwezig is, zal de boom worden aangeboden aan de inwoners van Alblasserdam en de toekomstige bewoners van het Verolmeterrein. Het unieke van deze gebeurtenis is dat het eerste groen al wordt geplant, voordat de eerste steen is gelegd.

De boom kan niet op zijn huidige plaats blijven staan omdat daar appartementen zijn gepland. Daar het hier om een bijzondere boom gaat werd gezocht naar een nieuwe locatie. Deze werd gevonden op de voormalige scheepswerf Verolme. De boom komt te staan bij de -eveneens geplande- nieuwe aanlegplaats van de Fast Ferry.

De gemeente Alblasserdam, projectontwikkelaar TRS en Ontwikkelingsmaatschappij Alblasserdam werken samen bij dit project, en nemen het grootste deel van de kosten voor hun rekening. De Provincie Zuid-Holland levert ook een grote bijdrage.

Het verplanten vindt plaats in de middag, de feestelijke ceremonie wordt gehouden op het Verolmeterrein aan het Cortgene.

Dit is een vooraankondiging, een meer uitgebreid persbericht volgt in week 13. Op 11 april is een persmap beschikbaar.

Einde bericht.


Informatie: afd. Voorlichting