Partij van de Arbeid

PERSBERICHT PVDA/D66

Den Haag, 9 april 2001

PvdA en D66 presenteren voorontwerp voor initiatiefwetsvoorstel "Wet minimumpensioen" en de "Wettelijke regeling koopkrachtbescherming pensioenen"

Hoewel steeds meer Nederlanders een goede oudedagvoorziening kunnen opbouwen of dat al hebben gedaan, blijft er een groep ouderen bestaan die geen aanvullend pensioen kan opbouwen. Ook zijn er ouderen met een klein pensioen dat niet meegroeit met de stijging van de prijzen. Om aan die ongelijke situatie een einde te maken hebben de kamerleden Staf Depla (PvdA) en Arthie Schimmel (D66) een voorontwerp voor een initiatiefwetsvoorstel ontwikkeld.

Woensdag 11 april om 10.00 uur presenteren Depla en Schimmel het voorontwerp "Wet minimumpensioen" en de "Wettelijke regeling koopkrachtbescherming pensioenen", een voorgenomen wijziging van de Pensioen- en spaarfondsenwet.

De presentatie vindt plaats in de Kuijperkamer in het gebouw van de Tweede Kamer, Plein 2 in Den Haag. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Wanneer u niet beschikt over een toegangspasje voor het Tweede-Kamergebouw, wordt u vriendelijk verzocht uw komst vooraf te melden bij Fridy van Hapert (doorkiesnummer 070-318 2694 of fvanhapert@tk.parlement.nl).

De voorstellen zijn dinsdag vanaf 14.00 uur onder embargo beschikbaar en kunnen opgehaald worden bij de afdelingen Voorlichting van PvdA en D66.

Voor nadere informatie: Altie Blanken 070-318 2698/06-21 56 69 51