Gemeente Nijmegen

Plangroep Dobbelmann overhandigt eindrapportage herontwikkeling Dobbelmannterrein

Op woensdag 11 april om 18.00 uur overhandigt de Plangroep Dobbelman haar eindrapportage over de toekomstvisie van het terrein van de voormalige zeepfabriek Dobbelman aan wethouder Paul Depla. Dit gebeurt tijdens een bijeenkomst in de Burgerzaal van het Stadhuis.

Op 14 juni 2000 gaf wethouder Paul Depla het officiële startschot voor een open planproces gericht op de herontwikkeling van het Dobbelmanterrein in Bottendaal. Vanaf dat moment is door de Plangroep Dobbelman intensief gewerkt aan de totstandkoming van de eindrapportage.

De Plangroep Dobbelman is samengesteld uit vertegenwoordigers van de Werkgroep Dobbelman (een initiatief van de Bewoners Organisatie Bottendaal met ondersteuning van Tandem), Talis Woondiensten, gemeente Nijmegen en leden van de Seniorenraad Nijmegen. De eindrapportage bevat een aantal varianten en een advies aan het colllege over de ontwikkelingsrichting. Daarnaast geeft het een beschrijving van het proces dat is doorlopen. De bewoners van Bottendaal worden komende woensdag en donderdag over de inhoud van de eindrapportage geïnformeerd via een nieuwsbrief.

Bekendmaking collegebesluit
Op woensdag 18 april om 16.00 uur maakt het college haar besluit over de ontwikkelingsvisie Dobbelman bekend tijdens een persgesprek in de Trêveszaal van het Stadhuis.