Van der Moolen Holding NV

Amsterdam, 11 april 2001

PERSBERICHT

Indicatie kwartaalcijfer
Uitspraken Böttcher op aandeelhoudersvergadering Van der Moolen

Op de vandaag gehouden Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Van der Moolen gaf directievoorzitter Fred Böttcher een toelichting op de jaarcijfers 2000, in lijn met mededelingen daaromtrent aan de pers dd. 8 maart jl. Daarnaast deed hij enkele indicatieve uitspraken over het resultaat van Van der Moolen in het eerste kwartaal 2001, die hieronder letterlijk worden weergegeven.

Fred Böttcher: "In het eerste kwartaal van 2001 was er ten opzichte van het eerste kwartaal 2000 sprake van een uiteenlopend beeld van de beursvolumes, met min of meer gelijke niveaus aan Amerikaanse kant en een negatievere ontwikkeling in Europa, vooral in Duitsland. Tegelijk waren de koersbewegingen in individuele fondsen ongekend sterk, waardoor ondermeer de ontwikkeling van het resultaat in de optiehandel een wisselend karakter vertoonde".

"Per saldo zal de netto winst uit gewone bedrijfsuitoefening van Van der Moolen over het eerste kwartaal 2001 uitkomen op ruim 80% van de netto winst zoals gerealiseerd in het eerste kwartaal van 2000. Vooral de Europese handelsactiviteiten vertoonden in maart een lager resultaat dan in dezelfde periode van 2000. Daarbij moet worden aangetekend dat het eerste kwartaal van 2000 voor de gehele financiële sector een uitzonderlijk kwartaal was met bijzonder hoge volumes, waarin Van der Moolen een netto winststijging realiseerde ten opzichte van het jaar daarvoor van meer dan 100%. Tegen die achtergrond was er in het eerste kwartaal van 2001 sprake van gezonde handelsopbrengsten. De start van vorig jaar was zo uitbundig dat we, gegeven het huidige beursklimaat, over het eerste kwartaal van 2001 bepaald niet ontevreden zijn".

Nadere informatie: Tom Schram, telefoon: +31 (0)20-535 67 89 Meer informatie over Van der Moolen: www.vandermoolen.com.