Cap Gemini Ernst & Young



Persberichten

Utrecht, 11 april 2001

TNT en Cap Gemini Ernst & Young tekenen partnership

TNT Nederland B.V. en Cap Gemini Ernst & Young hebben vandaag een partnership-overeenkomst getekend. Het betreft een strategische samenwerking op het gebied van ICT-dienstverlening. De overeenkomst kent een looptijd van vijf jaar en vloeit voort uit een reeds bestaande werkrelatie tussen beide ondernemingen. Met deze samenwerking worden de kennis en expertise van TNT op het gebied van expressdiensten gebundeld met de technologische knowhow van Cap Gemini Ernst & Young.

Concentratie op core-activiteiten De samenwerkingsovereenkomst tussen TNT, marktleider in Europa op het gebied van wereldwijde expressdistributie, logistieke dienstverlening en zakelijk postverkeer, en management- en IT-adviesorganisatie Cap Gemini Ernst & Young, is tweeledig van aard. Enerzijds betreft het de outsourcing van het volledige service management (zoals beheer, onderhoud, installatie en andere technisch georiënteerde ICT-activiteiten waar geen business-competenties voor nodig zijn) over de ruim 1500 werkplekken van TNT. Dit heeft tot gevolg dat er ICT- professionals van TNT Information and Communication Services (verantwoordelijk voor de ontwikkeling, implementatie, het management en onderhoud van nieuwe en bestaande informatiesystemen en IT-architectuur binnen TNT) in dienst treden van Cap Gemini Ernst & Young. Door de outsourcing kan TNT zich meer concentreren op haar core-activiteiten. "Het is voor een organisatie als TNT lastig om hoog gekwalificeerd ICT-personeel te krijgen. Door de technische functie over te hevelen, kunnen wij ons concentreren op onze core-activiteiten, namelijk het aanbieden van oplossingen voor alle mogelijke distributiewensen," aldus René Boot, Director ICS van TNT.

Daarnaast willen TNT en Cap Gemini Ernst & Young de reeds opgebouwde relatie omtrent ICT-dienstverlening verder uitbouwen. Dit houdt onder meer in dat Cap Gemini Ernst & Young een pro-actieve rol gaat spelen voor wat betreft de ICT-dienstverlening van TNT. "Wij zien voor onszelf een rol van value added ICT-partner. Dat betekent onder meer dat we de trends in de expressdiensten-branche nauwlettend zullen volgen en TNT adviseren over de daaruit voortvloeiende ICT-implicaties, waar TNT vervolgens haar voordeel mee kan doen," aldus Arthur Rijk, Account Director van Cap Gemini Ernst & Young.

Preferred supplier
Met de overeenkomst bevestigt TNT dat Cap Gemini Ernst & Young haar 'preferred supplier' is voor de ICT-dienstverlening aan TNT Information and Communication Services. Dat betekent dat TNT de intentie heeft om alle door TNT's ICS-afdeling geïnitieerde IT-diensten en/of IT-projecten uit te laten voeren door Cap Gemini Ernst & Young.

Daarnaast zal TNT door Cap Gemini Ernst & Young behandeld worden als 'preferred customer', wat onder meer inhoudt dat Cap Gemini Ernst & Young bereid is haar totale 'Service Offering Portfolio' aan te bieden aan TNT. Ook heeft Cap Gemini Ernst & Young de bereidheid uitgesproken om een gezamenlijk Research & Development-plan aan te leggen.

Stuurgroep
In het kader van het partnership zal een stuurgroep benoemd worden waar zowel medewerkers van TNT als van Cap Gemini Ernst & Young deel zullen uitmaken. Deze stuurgroep, die zal worden voorgezeten door TNT, komt eens in de drie maanden bij elkaar om elkaar te consulteren over de kwantitatieve en kwalitatieve prestaties van beide partijen in het kader van het partnership. De stuurgroep is verder verantwoordelijk voor zowel het Research & Development budget als voor de implementatie van Research & Development activiteiten.

Feiten & cijfers over TNT

TNT is marktleider in Europa op het gebied van wereldwijde expressdistributie, logistieke dienstverlening en zakelijk postverkeer. De verschillende onderdelen van TNT in de Benelux dragen zorg voor de afhandeling van 30 miljoen zendingen per jaar. TNT Express Benelux beschikt over 1.700 vrachtwagens en bestelauto's en heeft ruim 4.000 medewerkers. Het hoofdkantoor van TNT Express Benelux is gevestigd in Houten. TNT is onderdeel van de TNT Post Groep (TPG).