Docdata NV


Belgische autoriteiten starten met de uitgifte van nieuwe paspoorten voorzien van ImagePerf aangebracht door productiesystemen geleverd door DOCdata in 2000

Als gevolg van de beslissing van de Belgische overheid om de opdracht voor het nieuwe paspoort aan François Charles Oberthur Fudiciaire in Parijs te gunnen, heeft François Charles Oberthur Fudiciaire in 2000 aan Industrial Automation Integrators (IAI) te Veldhoven opdracht gegeven om productie apparatuur te leveren voor dit paspoort.

Eind 2000 heeft IAI drie productiesystemen, gebaseerd op laser en optische technologie, geleverd voor het aanbrengen van een veiligheidskenmerk genaamd ImagePerf. ImagePerf is uitgevonden en gepatenteerd door IAI en bestaat uit een afbeelding van de houder van het paspoort die geperforeerd wordt naast de paspoortfoto in de datapagina. ImagePerf maakt eenvoudige verificatie van de echtheid van de paspoortfoto mogelijk. De uitgifte van de nieuwe paspoorten is afgelopen maand gestart.

De beslissing van de Belgische overheid bevestigt duidelijk de waarde die aan ImagePerf toegekend wordt in de strijd tegen namaak en vervalsing.

Industrial Automation Integrators (IAI) BV is een dochter van DOCdata N.V. en is gespecialiseerd in de toepassing van laser en optische technologie. De belangrijkste klanten van IAI houden zich bezig met industriële activiteiten zoals het bewerken van verpakkingsmaterialen, het ondertitelen van speelfilms en in vervaardigen van beveiligd drukwerk.

DOCdata N.V. is een toonaangevende en onafhankelijke leverancier van audio en multimedia CD's en daaraan gerelateerde diensten met vestigingen in Nederland, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten van Amerika. DOCdata levert ook productie apparatuur gebaseerd op laser en optische technologie.

Vught, 11 april 2001 DOCdata N.V. (Euronext Amsterdam: DOCD)

Voor verdere informatie gaarne contact opnemen met: Michiel Alting von Geusau, CFO, DOCdata N.V., tel: +31 73 684 7000